Çorum MEM hep aynı

Özgür eğitim Sen İl Başkanı Serdar Efe, Çorum MEM'in organizasyon hatalarını eleştirdi.

05 Eylül 2018 Çarşamba 19:42
Çorum MEM hep aynı

Özgür eğitim Sen İl Başkanı Serdar Efe, yine isminden başka hiçbir şeyin yeni olmadığı, yeni bir eğitim-öğretim yılının daha başladığını, eğitimin içinden gelen bir bakanın iş başına gelmesiyle filizlenen ümitlerin, bu hantal mekanizmanın değişip dönüşmesinin ne kadar zor olduğunu gördükçe birer birer söndüğünü, hala niye yapıldığını hiç kimsenin anlamadığı, öğretmenlere yönelik seminer programlarının da ‘’Dostlar alışverişte görsün’ mantığıyla devam ettiğini bildirdi.

Efe, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Bakanlığın,İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bile inanıp ciddiye almadığı  seminer programlarını öğretmenlerde -haklı olarak- zaten hiç umursamıyorlar.Bir örnekle bunu açıklamak gerekirse 05.09.2018 saat 10.30 da ilimiz 19 Mayıs İlkokulu’nda verilecek trafik seminerinden  04.09.2018 saat 17.00’de  telefonlarımıza gelen mesajla haberdar olduk. Seminer salonuna gittiğimizde Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçmiş yıllardaki alışkanlığını hiç değiştirmeden devam ettirdiğini  gördük. 230 kişilik salona 280 civarı  öğretmen çağrılmıştı. İnsanlar oturacak yer bulamadığından salonda bir türlü seminer ortamı sağlanamadı. Öyle ki semineri  verecek görevli polis memuru arkadaş  çekinerek de olsa sessizliği sağlamak ve seminere başlamak  için öğretmenlerden saygılı olmalarını istemek zorunda kaldı. Burada hem bize hem de görevli polis memuruna saygısızlığı yapan Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü idi. (Burada bir gariplikte semineri verecek polis memuru arkadaşın da seminerden bizimle aynı zamanda haberdar olması.)

Salonun kapasitesini öğrenip ona göre öğretmen göndermek çok zor bir iş, içinden çıkılmaz bir matematik problemi  mi ki biz her yıl bu rezillikleri yaşıyoruz?

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde birazcık matematik  bilen, organizasyondan anlayan hiç kimse yok mu? Bu kadar yeterliliği olmayanların o makamları işgal ediyor olabileceklerine pek ihtimal vermek istemiyoruz. O halde bu yetkililer yaptıkları işi fazla önemsemeyip baştan savma yapıyorlardır ki ; bu, iş bilmemekten daha büyük bir kusurdur.

Özgür Eğitim-Sen olarak Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ciddiyete davet ediyoruz. Seminer programlarına salondaki yer kadar öğretmen çağırılmalı, ses düzenlemesi önceden yapılmalı, semineri  verecek kişiler önceden bilgilendirilip hazırlık yapması sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde öğretmenlerin ‘imzayı atıp kaçma’ zihniyeti değiştirilebilir. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un göreve başlamasıyla camiamızda esen  olumlu havanın  İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden başlayarak tüm okul ve öğretmenlere sirayet etmesi  temennimizdir.”

Son Güncelleme: 05.09.2018 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mesut arslan 2018-09-05 20:14:15

Serdar başkanımın görüş ve temennilerine aynen katılıyorum

Avatar
Katre 2018-09-05 20:33:08

Öğretmenine saygı duymayan bir İl Milli Egitim Müdürlüğü... Yazık çok yazık!Yapmak için yaptık demek için yapılan işler.

Avatar
Metin metin 2018-09-05 20:41:12

Yapmış olmak için yapılan işler ne yapana nede alana hayır getirmez. Ne zaman düzene girer onuda kimse bilmez.

Avatar
Demir Demir 2018-09-05 20:42:08

Milli eğitim il müdürleri değişiyor darısı Çorum’a inşAllah gelen gideni aratmaz?????

Avatar
Eğitim şart! 2018-09-05 21:09:04

Geçen yılda benzer bir durum yaşanmıştı.Bu seminer veya konferansların yararlı olması için azıcık dikkat yeterli! Zannederim bundan sonra hassasiyet gösterilecektir.

Avatar
Muallim 2018-09-05 23:44:09

Serdal başkan Çorum MEM yetkililerine "sizlerin görevi öğretmenleri demoralize etmek değil, onları motive etmektir. Bunun için de öncelikle öğretmene saygı duymanız ve bunu onlara hissettirmeniz gerekir. Yüzlerce öğretmeni, seminer bahanesiyle kapasitesinin altında bir salona doldurmak öğretmene saygısızlıktır, onu değersizleştirmektir. Kendini değersiz hisseden öğretmenden hayır gelmez" demektedir. Sayın MEM müdürünün yerinde olsam Serdal başkanı ve diğer sendika başkanlarını makamıma davet eder ve eğitimde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları konusundaki görüş ve önerilerini dinlerdim. Umarım sayın MEM müdürü bu önerimi dikkate alarak, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışının temellerini atar. Eminim o zaman, sayın MEM müdürüne ilk teşekkür eden kişi de yine Serdal başkan olacaktır. Biz öğretmenler olarak idareden çok şey istemiyoruz, istediğimiz sadece birazcık saygı. Lütfen bunu bizden esirgemeyin. Öğretmene saygı ve öğretmen motivasyonu, eğitimdeki başarının lokomotifi olacaktır.

Avatar
ismail 2018-09-06 00:16:11

liselere yerleştirmelerde yaşanılan sıkıntıları şimdi daha iyi anlıyoruz.Adamlar öğretmenlerine seminer vermek için uygun salon bulamıyo...

Avatar
Yüksel Kaya 2018-09-06 08:13:57

Çok haklısınız.