Çorum'u takdir etti

Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, üniversite adayları ile buluştu

30 Aralık 2017 Cumartesi 00:53
Çorum'u takdir etti

Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, yeni sınav sistemi ve çalışma yöntemlerini anlattı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi (ÇEKAP) kapsamında Çorum’a gelen Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) için  hazırlanan öğrencilere seminer verdi.

Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlene seminerde yeni sınav sistemi ve çalışma yöntemlerini anlatıldı.

Sınav sisteminin değişmediğini vurgulayan Beledioğlu, “Sınavın uygulama biçimde değişikler var. Sorumlu olunan konu içerikleri yine aynı. Öğretmenlerinize ne kadar çok güvenirseniz daha verimli bir işbirliği yapmış olursunuz. Kaygılarınızı korkuya çevirin. Kaygı belirsizliği ifade eder. Korku da ise kaynak bellidir. İnsan beyni anladıkları içerisinde tekrar edilenleri kaydeder. Ders çalıştıktan sonra bilgisayar ya da televizyona bulaşmadan yatın. Farklı kaynaklardan soruların kavramlarını çıkararak çalışın. Çalışma ortamlarınız sınav ortamından farklı olmasın.” dedi.

Öğrencilerden gelen sorulara da cevap veren Beledioğlu, insan beyninin başarıdan haz aldığını, maddi kazanımların mutlu olmayı sağlamayacağını kaydetti.

Programdan sonra  Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile görüşen Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, Çorum’da eğitim alanında başka illere örnek olacak çalışmalar yapıldığını takdir ederek izlediğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.