Çorum’dan sonra Sungurlu’da konferans

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri çocuk ve...

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:22
 Çorum’dan sonra Sungurlu’da konferans


Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri çocuk ve gençlik edebiyatımızın seçkin yazarlarından Gülten Dayıoğlu ile “Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” konulu söyleşi programına katıldılar. 

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim Aktaş ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yazarlıkta 50 yılı geride bırakan ve 79 kitabı yayınlanan Gülten Dayıoğlu’nun konferansı katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Gülten Dayıoğlu, dünyada saygı görmek için üretmek, yılmadan çalışmak gerektiğini ifade ederek “hayat için iki kanat gereklidir” yorumunda bulundu. 

Kanatlardan birinin öğretim, diğerinin ise eğitim olduğunu, kanatlardan biri eksik olduğunda ortaya her anlamda sağlıklı bireyler çıkmasının mümkün olamadığını anlatarak öğretim yoluyla elde edilen bilgi kadar, hayatı tanımanın, sosyal etkinliklerde bulunmanın da önemli olduğunu belirtti. 

Gülten Dayıoğlu söyleşisinin sonunda “Hayat savaştır, kitap aşıdır. Aşı bağışıklığı güçlendirir, kitap da bütün sorunları çözüyor; hayat size yumruk attığında gardınızı alıyor, yumruğu savuşturuyor ve kendinizi koruyorsunuz” dedi.

Gülten Dayıoğlu programı, söyleşinin ardından dinleyicilerin yönelttiği soruların cevaplandırılması ve kitap imza etkinliği ile sona erdi.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri alanlarıyla ilgili olarak Gülten Dayıoğlu gibi seçkin bir yazarla söyleşi programına katılma imkânını kendilerine sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve etkinliği koordine eden Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek’e teşekkür ettiler.





İHA

Son Güncelleme: 05.11.2014 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165