Çorumlu öğrencilere şehir semineri

Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı'nın İstanbul'da okuyan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak...

16 Mart 2015 Pazartesi 09:36
 Çorumlu öğrencilere şehir semineri


Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı'nın İstanbul'da okuyan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yaptığı toplantılar; 7 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirildi.


ÇEKVA’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da okuyan ve özellikle üniversitede ilk yılı olan öğrencilerin okudukları şehrin kültürünü ve tarihini tanımaları açısından fayda sağlayacağı  planlanan 'Şehir ve Kültür: İstanbul'  konulu seminer düzenlendi.


Toplantıya konuşmacı olarak; İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof.Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin yanı sıra; ÇEKVA Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenciler ve Çorumlular katıldı.


Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, 'Kültür ve Şehir:İstanbul' konulu konuşmasında, "Tarih dündür, tarih bugündür, tarih gelecektir' dedi. Kendisi tarafından derlenen İstanbul'a ait eski resimleri sunarak, tarihin nasıl yok edildiğini gözler önüne serdi. İstanbul'da yok edilen bir tarih ve plansız yapılaşma çarpıcı şekilde gözlemlendi.


İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerini anlatırken özellikle; Dolmabahçe Sarayı'na ait görselde yapının en üst kısmının Adalet Kulesi olmasına dikkat çekti. Adaletin her şeyin üzerinde ve adil olması gerektiğini, bu yapı ile gelecek nesillere mesaj iletildiğini vurguladı.


İstanbul'daki bazı üniversitelerde 'Şehir ve Kültür: İstanbul' dersinin üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için ders olarak okutulduğunu belirtti. Gelecekte de Kültür ve Şehir: Ankara, Kültür ve Şehir: Çorum' v.b. gibi şehir derslerinin diğer illerde üniversite müfredatında ders olarak okutulmasının planlandığını ifade etti.

Bilgili, konuşmasında, "İstanbul'un önemi dünyada giderek artıyor. Giderek ağırlığı artan küresel bir merkeze dönüşüyor. Kültür ve maneviyat bu şehrin özüdür, ana felsefesidir. Şehir ve kültür kavramlarının dünyada birbirlerine bu kadar yakıştığı ve anlam kazandığı şehrin İstanbul olduğundan hiç kuşkumuz yok. Hiç abartısız ve gururla söylemek gerekirse; İstanbul'la kıyaslanabilecek ve bir bütün olarak ondan daha üstün özellikleri haiz bir başka dünya şehri yok." Dedi.


Prof. Dr. Bilgili programın sonunda seminere katılan öğrencilere okudukları şehrin kültürünü tanımaları amacıyla  Şehir ve Kültür: İstanbul kitabını hediye etti.



Son Güncelleme: 16.03.2015 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.