ÇORUMSİAD kurs açıyor

ÇORUMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dalyan, üyelerine yardımcı olmak amacıyla hemen her yıl operatörlük...

24 Eylül 2013 Salı 19:28
 ÇORUMSİAD kurs açıyor

ÇORUMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dalyan, üyelerine yardımcı olmak amacıyla hemen her yıl operatörlük belgesi kursları düzenlediklerini ve Ekim ayı içerisinde yeni bir Vinç ve Forklift Operatörü kursu açmayı planladıklarını söyledi.

Firmalarda kullanılan iş makinelerinin kullanılırken dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu belirten Dalyan, öncelikle her operatörün kullandığı iş makinesiyle ilgili operatörlük belgesine sahip olması gerektiğini söyledi.

İşyerlerinde güvenliğin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Dalyan, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Bunun yanı sıra kullandığı iş makinesini çok iyi tanıması ve her türlü güvenlik tedbirini alması gerekmektedir. Yeni yasalar gereği operatörün, güvenlik önlemlerine dikkat etmediği ve sertifikası olmadığı halde herhangi bir iş kazası yaşanması durumunda işverene de oldukça ağır yükümlülükler getirilmiştir. Bu sebeple işveren çalışanlarının kurallara uyup uymadığını sık sık kontrol etmelidir.

İşveren, eksik olan konuları başına böyle bir olay gelmeden, yasaların, yönetmeliklerin ertelenmesini fırsat bilmeden zorunlulukları yerine getirmelidir.

Mavi yakalı eleman çalıştıran ilk amirler, dostluğun ayrı, işyeri kurallarının ayrı olduğunu asla unutmamalıdır. Kurallara uymayan en yakını, kardeşi bile olsa kurallara uymasını istemeli, göz yummamalıdır. Operatörlük belgesi olmayan bir kişinin forklift kullanmasına göz yuman amirinin suçsuz olduğunu kimse düşünmesin. SSK'nın 26. maddesinin kendisini bağladığı ve işverenin rücu hakkını kullanabileceği akıldan çıkarılmamalıdır. İlk amirlerin öncelikle yapmaları gereken bu tür ihtiyaçlarını işverene iletmeleri ve bunları kurul kayıtlarına geçirmeleridir.

İş Güvenliği Uzmanları, işyerlerinde iş makinesi kullanan operatörlerin belgeleri olup olmadığını sorgulamalı, yasal sorumlulukları öncelikli olarak beyaz yakalılara anlatmalıdırlar. Kurallara uymayanlara, kişisel malzemeleri kullanmayanlara sözlü ve yazılı ikaz sistemini mutlaka çalıştırmalı ve bunun tek takipçisinin İşveren, İş Güvenliği Uzmanı veya ilk amir olmayıp herkesi ilgilendirdiği açıkça anlatılmalıdır.

Operatörlük belgesi çok pahalı veya  zor bir eğitim aşamasından sonra alınacak bir belge değildir. Operatörlük belgesi için ayıracağınız bütçe ve zaman sizi pek çok olumsuz etkiden koruyacaktır.”

Dalyan, Makine Mühendisleri Odası ile işbirliği yaparak düzenledikleri kurslara üye firmaların yanı sıra üye olmayan firmalardan da katılım sağlanabileceğini, kursa katılmak isteyenlerin ÇORUMSİAD dernek asistanı ile görüşerek ön kayıt yaptırmaları gerektiğini kaydetti.





Son Güncelleme: 24.09.2013 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
corumlu 2013-09-26 09:03:45

bu belgeyi herkes alabilmeli ama siz sahislardan ucretleri pahali tutarak is siz insanlarin alabilmelerinin onune geciyorsunuz issiz insan zaten parasiz insan onunda dusunulmesin rica ederiz

banner165