Diş Hekimliği'ne ne lazım?

Diş Hekimliği Fakültesi'nde daha fazla zaman kaybı yaşanmaması için...

03 Ağustos 2018 Cuma 10:29
Diş Hekimliği'ne ne lazım?

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi resmen kuruldu. Bahabey Caddesi üzerinde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) ile Yavruturna Aile Sağlığı Merkezi’nin yıkılarak yerine Diş Hastanesi yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Yavruturna Aile Sağlık Merkezi’ne de aynı bölgede yeni bina inşa edilmesi öngörüldü.

Edindiğimiz bilgiye göre, Diş Hekimliği Fakültesi’nin daha fazla zaman kaybı yaşanmadan hayata geçirilmesi için Sağlık Bakanlığı ile afiliasyon (işbirliği) protokolü imzalanması gerekiyor. Tıpkı Tıp Fakültesi ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan afiliasyon gibi. Böylece hem Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alınabilecek hem de Diş Hastanesi’nde akademisyen öğretim üyesi hekimler görev yapmış olacak. Diş Hekimliği Fakültesi’nin devreye girmesi için ayrıca bina ihtiyacının giderilmesi ve 8 öğretim üyesinin kadroya alınması şartı var.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü ve yerel siyasetin temsilcileri yukarıda sıralanan eksikliklerin tamamlanmasını ne kadar hızlı sağlayabilirlerse, Çorumlular’a diş sağlığı hizmeti sunumu daha kaliteli ve modern yapılabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilip 2018-08-03 12:58:07

İskilipde terminal yanında bina mevcut İskilip de açılsın
Yer var ne olursa olsun İskilip i gel

Avatar
Vatandaş 2018-08-04 10:04:45

Öncelikle işini seven, çalışkan,vatandaşa tepeden bakmayan doktorlar lazım.