Dualarla YKS’ye uğurlandılar

YKS'nin ilk aşaması başladı, merkez ve ilçelerde sabahın erken saatlerinde hareket yaşandı.

27 Haziran 2020 Cumartesi 10:30
Dualarla YKS’ye uğurlandılar

2020 YKS'nin ilk aşaması TYT tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da başladı. Yüz binlerce üniversite adayı sınav merkezlerine alındı,

kapılar kapatıldı.  Koronavirüs nedeniyle adaylar için tüm önlemler alındı ve 81 ilde de sokağa çıkma yasağı var. Sınav, 10.15’te başlarken 165 dakika sürecek.


AYT KAÇTA BAŞLAYACAK?
AYT, 28 Haziran 2020 Pazar (yarın) günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.


İLÇELERDE HAREKET
Çorum’un ilçelerinde de bugün sabahın erken saatlerinde hareketlilik yaşandı.


Sungurlu ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumuna girecek olan öğrenciler için ücretsiz olarak hizmet veren araçlar, sabahın erken saatlerinde belediye hizmet binası önünden dualarla hareket etti. Öğrencilere Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in talimatlarıyla maske, çikolata ve su dağıtıldı.


Belediye önünden hareket eden araçlar, öğrencileri sınava girecekleri okullarına bıraktı. 
Yapılan açıklamada, "Yarın sabah sınavın ikinci oturumu için saat 07:30’da yine belediye hizmet binası önünden araçlar hareket edecektir" denildi.

ÇORUM'DA SINAV

Hitit Üniversitesi Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nden verilen bilgiye göre, Çorum’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi’ne 57 binada toplam 15755 aday katıldı.

28 Haziran 2020 (Pazar) tarihinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testi’ne 41 binada toplam 11774 aday katılacak. YKS Yabancı Dil Testi’ne ise 7 binada toplam 614 aday girecek.

Son Güncelleme: 27.06.2020 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.