Düşünmeyi öğretecekler

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 1. ve 8. sınıf öğrencisi 160 bin çocuğa iyi yaşam eğitimi verecek.

21 Ekim 2013 Pazartesi 15:11
 Düşünmeyi öğretecekler


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 1. ve 8. sınıf öğrencisi 160 bin çocuğa iyi yaşam eğitimi verecek. Amaç çocuklara sağlıklı beslenmeyi öğretmek ve iyi yaşam becerileri sağlamak.

18 yıldır ilköğretim çağındaki çocukların eğitimlerine destek sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 2013-2014 eğitim öğretim döneminde mevcut faaliyetlerine ek olarak yeni bir etkinliğe daha imza atıyor.

TEGV’in faaliyetleri hakkında Star TV’ye bilgi veren TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, “İki yeni projeye imza atıyoruz. Bunlardan birincisi Tesco’nun desteğiyle çocukları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek için hayata geçirdiğimiz iyi yaşam eğitim programı. TEGV’e devam eden 1. ve 8. sınıf çocuklarına yönelik hazırladığımız programın amacı çocuklarının öz farkındalık, öz yönetim sağlıklı beslenme ve fiziksel hareket yoluyla iyi yaşam becerileri edinmelerini sağlamak. Proje kapsamında 3 yıl boyunca eğitim verdiğimiz 3 bin 170 gönüllümüzün desteğiyle 1. ve 8. sınıfa giden 160 bin çocuğa eğitim verilecek.” dedi.

Diğer projenin 9-13 yaş arası çocuklara verileceğini belirten Çağatay, şöyle konuştu, “İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali desteği ile hayata geçirdiğimiz ‘Düşünmeyi Öğreniyorum’ çocuklar için eğitim projesi İstanbul' da 1 yıl sürecek ve 96 gönüllü ile 768 çocuğa ulaşacak. Çocuklara sistematik ve eğlenceli yöntemler sunarak onların temel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan program, özel olarak tasarlanan görsel materyaller. Sunumlar ve web sitesiyle desteklenecek.”




Son Güncelleme: 21.10.2013 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165