Engelli Eğitim Merkezi için somut adımlar

Çorum Belediyesi, engellilerin kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için altyapı yatırımları programı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

23 Eylül 2013 Pazartesi 18:17
 Engelli Eğitim Merkezi için somut adımlar


Belediye Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi, engellilerin kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için altyapı yatırımları programı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

“Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi” adlı projeyi hazırlayıp Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (OKA) sunan Çorum Belediyesi’nin bu projesi Mayıs ayı içerisinde desteklenmesi gerekli projelerden birisi olmuştu.

Projenin uygulanabilmesi amacıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül başkanlığında yapılan toplantıya Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kur, Halk Eğitim Müdürlüğü, Kale Uygulama Okulu, Zübeyde Hanım Uygulama Okulu, Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Çekoder, Sizder ve Türkiye Sakatlar Derneği temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı  Zeki Gül, hazırlanan proje ile engellileri istihdam edilerek kendi kendilerine yeten, ekonomik bağımsızlığını elde etmiş, sağlıklı iletişim kurabilen, üreterek ülke ekonomisindeki yerini almış, özgüveni tam bireyler haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Gül, projenin ayrıca atıl durumda bulunan engelli işgücünü ülke ekonomisine kazandırmak, toplumsal engelli bilinçlenmesini sağlamak, engellilerin istihdam özgüveni öngören yasaya işlerlik kazandırmak gibi çok yönlü bir proje olduğunu ifade ederek “Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nin yapımına Namazgâh civarında yapımına devam edilmektedir. Engelli Eğitim Merkezi, Çorum Blediyesi’nin öz kaynakları ile yapılmakta olup, engelli eğitimi için iç tefrişatın bir bölümü OKA tarafından desteklenecek. Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi tamamlandığında ilk etapta Çanta, kılıf, hurç, çarşaf, pike dikiciliği, çinicilik eğitimi ve seramik biçimlendiriciliğinde toplam 60 engelli eğitim görecek” dedi.




Son Güncelleme: 23.09.2013 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.