Engellilerden başarılı tatbikat

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi'nde eğitim alan gençler, İtfaiye Müdürlüğü'nde önce...

12 Mart 2015 Perşembe 16:15
 Engellilerden başarılı tatbikat


Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi'nde eğitim alan gençler, İtfaiye Müdürlüğü'nde önce yangına müdahale eğitimine, ardından da yangın söndürme tatbikatına katıldı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, öğretmenleri eşliğinde İtfaiye Müdürlüğü'ne gelen engelli gençlere İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından itfaiyenin yaptığı işlerle ilgili bilgi verilerek, itfaiye bünyesindeki araç ve teçhizatlar tanıtıldı. Olası bir yangında neler yapılması gerektiği konusunda engelli gençlere hayati önem taşıyan bilgiler verildi.


Verilen eğitimin ardından uygulamalı olarak yangın söndürme dersi verildi. Senaryo gereği çıkarılan yangın öğrenci Hasan Gültekin tarafından söndürüldü.Yine senaryo gereği yangında mahsur kalan Engelli Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Selçuk Kuzoluk itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Öğrencilerin pür dikkat izlediği kurtarma operasyonu başarıyla gerçekleşti.


Engelli gençler, heyecan dolu bir gün geçirirken, hem gençler hem de itfaiye müdürlüğü personeli tatbikattan memnun kaldı.Filmlerde izledikleri sahneleri burada gördüklerini söyleyen gençler, kendilerine bu fırsatı sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.



Son Güncelleme: 12.03.2015 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.