Engelsiz üniversite çabası

Hitit Üniversitesi’nde engelli öğrencilerin eğitim almasına ilişkin hangi hizmetlerin sunulduğunu konuşmak ve...

12 Aralık 2014 Cuma 11:13
 Engelsiz üniversite çabası


Hitit Üniversitesi’nde engelli öğrencilerin eğitim almasına ilişkin hangi hizmetlerin sunulduğunu konuşmak ve tartışmak amacıyla  eğitim birimlerinde "Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları" düzenleniyor.


Üniversite Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonu’nca düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları'nın ikincisi geçtiğimiz çarşamba günü 1 Alaca Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi.


Etkinlikte Alaca MYO Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonu Öğr. Gör. Eren Çete, engellilik farkındalığı hakkında bir sunum yaparak üniversitenin engelli kişilerin yaşamındaki önemi üzerinde bilgiler sundu. Çete konuşmasında, toplumdaki yanlış algılamaların engellilere nasıl güçlükler yaşattığına dikkat çekti. 


Alaca Engelliler Derneği Başkanı Emekli Hakim Av. Ahmet Görür ise, engellilerin yaşamlarında güçlükleri deneyimlerinden yola çıkarak örneklerle aktardı. Engellilerin yaşamını kolaylaştırmada insan hakları temelli bir yaklaşımın izlenmesi gerektiğini, eşit bir yaşamı uygulamaya geçirmenin böylelikle kolaylaşacağını vurgulayan Av. Görür, engellilerin de tek tek hak mücadelesi yerine STK aracılığı ile daha etkili sonuçlar alabildiklerini hatırlatarak engellilerin ilgili bir derneğe vakfa üye olmalarını dilediğini kaydetti.





Son Güncelleme: 12.12.2014 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.