Engelsiz üniversiteye dikkat çektiler

‘Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’nın üçüncüsü Osmancık Ömer Derindere MYO’da düzenlendi.

19 Aralık 2014 Cuma 16:32
 Engelsiz üniversiteye dikkat çektiler


‘Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’nın üçüncüsü Osmancık Ömer Derindere MYO’da düzenlendi.


Üniversitede engelli öğrencilerin eğitim almasına ilişkin hangi hizmetlerin sunulduğunu konuşmak ve tartışmak amacıylaeğitim birimlerinde ‘Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’ düzenleniyor.


ÜniversiteEngelli Öğrenci Birimi Koordinasyonu’nca düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’nın üçüncüsü  Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.


Etkinlikte Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Emre Demir, engellilik farkındalığı hakkında bir sunum yaparak üniversitenin engelli kişilerin yaşamındaki önemi üzerinde bilgiler sundu.  Öğr. Gör. Emre Demir konuşmasında, toplumdaki yanlış algılayışların engellilere nasıl güçlükler yaşattığına  dikkat çekerek, öğrencilerden faaliyetlere katılarak sosyal yaşamda engellilere destek olmalarını istedi. Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Nazlı Pehlivan Yirci ise, Engelsiz Üniversite konusunda daha önce yapılan çalışmalardan ve bundan sonra yapılabilecek projelerden bahsederek bunun gerçekleştirilebilecek bir ideal olduğunu söyledi.


Özellikle engelli öğrenciler için üniversitenin erişilebilir ve ulaşılabilir olması önceliğiyle, engellilerin yaşamını kolaylaştırmada hizmetlerin, engellilerin topluma tam ve etkin katılımlarını sağlamak ve bireysel özelliklere saygı göstermek çerçevesinde insan hakları temelli fırsat eşitliğini sunan bir yaklaşımın izlenmesi gerektiğini belirten  Demir’in konuşmasının ardından hayatında ‘engeller’konusunda farkındalığı arttırıcı kısa film gösterimleri sunuldu.




Son Güncelleme: 19.12.2014 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.