Erdoğan’dan üniversite yönetimlerine mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde üniversite yönetimlerine önemli mesajlar verdi.

06 Ekim 2021 Çarşamba 14:19
Erdoğan’dan üniversite yönetimlerine mesaj

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Törende yaptığı konuşmada üniversite yönetimlerine önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada başarılı örneklere baktığımızda kendi alt yapılarıyla çok ciddi bükçelerle özel işletme gibi çalışan üniversiteler görüyoruz. Ülkemizde de yapmamızg ereken budur. Bizim gözümüzde başarılı üniversite yöneticisi rutin işleri yerine getirmenin ötesbinde bu tür sıçramaları yapabilen kişi demektir. Dünyadaki gelişmeleri yakından izleyerek, potansiyelini harekete geçiren üniversitelerimizin küresel çapta marka haline dönüşmesinin önünde hiçbir engel göremiyorum." dedi.
Yeni kurulan üniversiteler için de önemli mesajlar veren Erdoğan, konuya ilişkin şöyle dedi:

YENİ KURULAN ÜNİVERSİTELER

Türkiye'de yükseköğretim uzunca bir süre toplumun sadece küçük bir kesiminin erişebildiği ayrıcalıklı bir hizmet olmuştur. Kurdukları kast sistemiyle milletin evlatlarını kurumlardan dışlayanların sebep olduğu adaletsizlik, çarpıklık yürekleri sızlatıyordu. Yeni kurulan üniversitelerle ilgili zaman zaman haksız değerlendirmeler yapıldığını görüyorum. Bu üniversitelerimiz her geçen gün daha da güçlenmektedir. Bunlar da zamanla arzu ettiğimiz seviyelere çıkacaktır. Yeni üniversitelerimizden bazılarının gerek akademik yayın gerek patent sayısı bakımından şimdiden sergiledikleri başarıyı yakından takip ediyoruz. İnsanlarımızın eğitim seviyesi yükseldikçe ülkemizin siyasi, sosyal, ekonomik gelişmesi de aynı oranda hızlanmaktadır. Türkiye'de yükseköğretim kurumlarının ülke genelinde yaygın gelişmesine karşı çıkanların asıl tahammül edemedikleri, eğitimini ancak kendi şehrinde sürdürebilecek evlatlarımızın ülkeye çok büyük hizmetler verme potansiyellerinin harekete geçmiş olmasıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rutin Ötesi İş Yapan ÜniversiteYönecisi 2021-10-06 15:43:28

Sayın Cumhurbaşkanınızın mesajı çok net: “Bizim gözümüzde başarılı üniversite yöneticisi rutin işleri yerine getirmenin ötesinde bu tür sıçramaları yapabilen kişi demektir”

Avatar
Ahmet 2021-10-06 15:03:05

Bahsettiğiniz şeyin gerçekleşmesi için rektör atamalarından akademisyen alımlarına kadar liyakati öncelik yapmanız gerekir. Siyasi torpili bulan akademisyen oluyor. Hitit'teki ilahiyattan tutun İİBF'ye kadar birçok öğrenciden şikayet duyduk hep. Hatta Ankara'da memurken 1 tane derse gelmeden yüksek lisans yapan bile biliyorum, eski bir siyasetçimizin de kızıdır kendisi. Gerçi başkan aday adayı olunca dikkat çekmesin diye istifa ettirmişti...

Avatar
Çorumlu 2021-10-07 11:52:17

Üniversite değil EŞE DOSTA torpille ünvan verme iş bulma kurumu..

Avatar
Çorum'lu 2021-10-07 10:39:55

Liyakat olmadıkça Türkiye düzelmez. Kasaptan Berber, Berberden Kasap olmaz. Türkiye'de Kasaptan Berber, Berberden Kasap yapıyorlar. Türkiye'de disiplin yok. Recep Tayyip Erdoğan ve çevresindekiler ne isterse o oluyor. TÜRKİYE ancak Liyakat ile güçlenir. Yoksa hep yerimizde sayarız.