Ermenilerin Hocalı katliamı gündemde

Hitit Üniversitesi MYO’da ‘Hocalı Katliamı Konferansı’ düzenlendi.

26 Şubat 2015 Perşembe 15:41
Ermenilerin Hocalı katliamı gündemde


Hitit Üniversitesi MYO’da ‘Hocalı Katliamı Konferansı’ düzenlendi.


Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Öğr. Gör. Duran Demirci ve Öğr. Gör. Tuğba Gülen  tarafından verilen konferans,  Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunması ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez’in konuşması ile başladı.


MYO idari ve akademik personeli ile öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen konferansta; Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Karabağ Savaşı’nda Ermeni güçlerinin 1992'de Hocalı'da 613 sivili öldürdüğü, katliamın hafızalardaki canlılığını dün gibi koruduğu söylendi. Slayt ve belgesel gösterimleri ile 26 Şubat 1992’de yaşanan vahşet gözler önüne serilmeye çalışıldı.


Konferansta Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti arasında her alanda işbirliğinin önemli olduğu, bu iki kardeş ülkenin birbirinden asla vazgeçmemesi gerektiği üzerinde duruldu. Hocalı katliamının asla unutulmaması; dünya kamuoyunda, bunun bir soykırım olduğunun kabul edilmesi gerektiği, Ermenilerin geçmişten günümüze kadar yapmış oldukları soykırımları gizleyerek, zaman aşımı olmayan bu suçu başka milletlere yönlendirerek oluşturdukları politikayı başarılı bir şekilde izledikleri söylendi.


Konferans sonunda Azerbaycanlı Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından şiirler de okundu.




Son Güncelleme: 26.02.2015 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165