Eşkil'den millî şuur vurgusu

Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Eşkil, yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle açıklama yaptı

16 Eylül 2017 Cumartesi 23:53
Eşkil'den millî şuur vurgusu

Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın açılışı nedeniyle sorun ve talepleri gündeme getirdi.


Yaklaşık 20 milyonluk eğitim ailesine başarı dileklerini ileten Eşkil, ülkemizi ve içinde yaşadığımız coğrafyayı birçok yönüyle sıkıntıya sokan terörün ve darbe girişimiyle başlayan 15 Temmuz işgal hareketinin olumsuz yansımalarını yaşamaya devam ettiğimiz bir dönemde, yeni eğitim-öğretim yılının millî şuurun artırılmasına katkı sağlanası gerektiğini ifade etti.


Darbe girişimi sonrası ülkenin toparlanması ve geleceğin şekillenmesi anlamında birçok alanda adımların atılması, eğitimde de iyileştirici hedefler içeren değişim iradesinin ortaya konulmasının umut verici olmakla birlikte, hâlâ yapılması gereken pek çok iş, çözülmesi gereken sorunlar bulunduğuna dikkat çeken Eşkil, açıklamasında özetle, kalıcı bir yönetici görevlendirme sistemi kurulması, öğretmenlerin yer değişikliği mağduriyetlerine çözüm getirilmesi, öğretmenlik mesleği için adil bir kariyer sistemi geliştirilmesi, öğretmen stratej belgesinin yeniden ele alınması, öğretmenleri geren değil geliştiren planlama yapılması, kılık-kıyafet özgürlüğünün darbe kalıntılarından kurtarılması gerektiğini kaydetti.





Son Güncelleme: 16.09.2017 23:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165