'Etkili Öğretmen' nasıl olur?

Eğitim Bir-Sen Etkili Öğretmenlik Atölyesi programı kapsamında öğretmenlerle çalışma yaptı

15 Nisan 2018 Pazar 12:27
'Etkili Öğretmen' nasıl olur?

Eğitim Bir-Sen Çorum 1 No’lu Şube,  Eğitimci -Yazar Muhammet Yılmaz’ı ağırladı.

Gün boyu öğretmenlerle çalışmalar yapmak üzere Çorum’a gelen Yılmaz, önce Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube’de “Etkili Öğretmenlik Atölyesi” programı dahilinde 18 öğretmenin katıldığı 6 saatlik bir çalışma yaptı.

Etkili, vizyon sahibi ve lider öğretmenlik rolleri üzerinden etkili öğretmenin özellikleri grup çalışması yoluyla ortaya konulmak amacıyla yapılan atölye çalışmasında "Eğitimin İşlevi" ve "Öğretmen Rolleri" konularında sunum ve etkinlikler yaptıktan sonra, "Etkili Öğretmenin Özellikleri" başlığı altında grup çalışması ve uygulamalar yapılarak becerilerin geliştirilmesine katkı sağlandı. Burada kitaplarını da imzalayan yazar okurlarıyla bol bol etkili öğretmenlikle ilgili farklı etkinliklerden söz etti.

Yılmaz, sendika merkezindeki Etkili Öğretmenlik Atölyesi’nin arkasından akşam saat 18.00’de Turgut Özal Konferans Salonunda “Öğretmenlik Sanatı” adlı bir de konferans verdi. Eğitim Bir-Sen Çorum 1 No’lu Şube Başkanı Tahir Eşkil’in açış konuşmasını yapmasının ardından konferansa geçildi.

Yılmaz,konferansında "Eğitimin işlevi", "öğretmen rolleri?, "Etkili öğretmenin özellikleri", "eğitimde ve eğitim ortamında iletişimin temel ilkeleri", "öğrencilerin farklı tutum ve davranışlarına yönelik iletişim stratejileri", "öğretme ve öğrenme sürecinde iletişimden yararlanma yolları", "öğrencilerle iletişimde beden dilini etkili kullanma" ve "iletişimde etkileyici öğretmen tutumları" konularını yaşanan örneklerle anlattı. Sorduğu sorular ve yaptığı etkinliklerle dinleyicileri de konferansa dahil eden Yılmaz, program bitiminde bir öğretmenin kendisini sürekli mutlaka yenilemesi gerektiğini ifade ederek, böyle güzel bir tatil gününde kendisini dinlemeyi tercih eden katılımcılara teşekkür etti.

Son Güncelleme: 15.04.2018 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.