Geleceğin aşçıları Alaca'da yetişecek

Alaca Avni Çelik MYO Aşçılık Programı bu yıl eğitim ve öğretime başlıyor.

05 Haziran 2018 Salı 10:35
Geleceğin aşçıları Alaca'da yetişecek

Geleceğin aşçıları bu yıl okumak için Hitit Üniversitesi’ne geliyor.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Aşçılık Programına öğrenci alımı konusunda YÖK’e yapılan teklifin, Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında kabul edildiği hatırlatılarak,  Aşçılık programının, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 30 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacağı belirtildi.

İSTİHDAMA KATKI

Üniversite ‘eden aşçılık’ sorusuna ise şu cevabı veriyor: “TÜİK verilerine göre ülkemizde turizm geliri 2016 yılında yaklaşık 22 milyar dolar iken; 2017 yılında bu rakam yaklaşık 26 milyar dolar olmuştur. Turizm sektörünün yapısal özellikleri, istihdam yaratma potansiyeli açısından onu diğer sektörlerden farklılaştırmaktadır. Zira turizm sektöründe makineleşme ve otonom bilgisayar sistemleri kullanılsa da, sektörün yoğun bir emek sektörü olduğu görülmektedir. Bu sektör, doğrudan istihdamın gerçekleştirilmesinde etkin rol almaktadır. Ayrıca konaklama tesisleri gibi yatırımlarla da dolaylı istihdamı olumlu yönde etkilemektedir. Turizm sektörünün özellikle Çorum ili açısından en önemli katkısının istihdam etkisi yönünden olması beklenmektedir.

AŞÇILIK OKUNU BİTİRENLER…

“Aşçılık” programını bitiren öğrenciler, seçtikleri meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda turizm endüstrisinde konaklama, ulaştırma işletmeleri, seyahat acenteleri, tur operatörleri gibi turizm işletmelerinde, yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde istihdam edilebilmektedirler. Bu programdan mezun öğrenciler ayrıca otelcilik ve turizm meslek, kız meslek ve ilgili diğer meslek liseleri ile turizm eğitim merkezlerinde uygulamalı derslerde usta öğretici/eğitmen olarak da çalışabilecekleri gibi, konaklama işletmelerinin yiyecek içecek bölümlerinde ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde zamanla üst kademelerde yönetici konumuna yükselebilirler. Ayrıca bu programda okuyan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarılı olmaları halinde, 4 yıllık “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” lisans programına dikey geçiş yapabilmektedirler.

PROGRAM SAYISI 6 OLDU

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda 2018 yılında ilk defa öğrenci alacak olan Aşçılık Programı ile aktif program sayısı da 6’ya yükseldi. Halen Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda aktif programlarda 400’e yakın öğrenci eğitim görüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165