Geleceğin yazılımcılarına sertifika

Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO’nun düzenlediği ‘Çocuklar İçin Yazılım’ kursu yoğun ilgi gördü.

28 Temmuz 2015 Salı 12:55
 Geleceğin yazılımcılarına sertifika


Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO’nun düzenlediği ‘Çocuklar İçin Yazılım’ kursu yoğun ilgi gördü.


Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’in verdiği bilgiye göre, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen ‘Çocuklar İçin Yazılım’ kursunun yoğun ilgi gördü.


Yüksekokul Bilgisayar Teknolojileri Bölümü tarafından gerçekleştirilen kursa 30 ilköğretim öğrencisi katıldı. Bu öğrenciler kurs süresince yazılım-kodlama eğitimi aldı. Kursu başarıyla bitiren çocuklara Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın yanı sıra ilçe protokolü katıldı.


‘Yazılım eğitimi Çorum’da da verilecek’


Sertifika törenine katılan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yazılım eğitiminin ilköğretim seviyelerinde başlamasının çok doğru bir çalışma olduğunu, bundan dolayı Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nu tebrik ederek, ülkenin yazılım hedefleri için bu eğitimin gerekli olduğunu ve yaygınlaşması için Çorum merkezde de bu kursun açılmasını istedi. Alkan, “Çocuklar için yazılım eğitiminin hem Sungurlu Meslek Yüksekokulu hem de Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) aracılığıyla Çorum merkezde devam etmesi hedeflenmektedir.” dedi.


Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr.Kubilay Karacif ise. yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yazılım alanında yetişmiş elemanlarımızın olması ülkemiz açısından hem ekonomik hem de stratejik anlamda çok önemlidir. Katma değeri çok yüksek olan yazılım ürünleri ile gerek bireysel gerekse ülke bazında ekonomik olarak ciddi kazançlar sağlayabiliriz. Ülke olarak 2023 yılında 10 milyar dolar yazılım ihracatı hedeflemekteyiz. 2023 yılına kadar bir milyon yazılımcıya ihtiyaç olacağı belirtilmektedir. Stratejik anlamda ise bugün ürettiğimiz birçok ürünün yazılımlarını ülkemiz dışından satın almaktayız. Gerek savunma sanayinde gerek diğer sektörlerde ülke olarak kendi yazılımlarımızı yapabilmemiz stratejik olarak dışa bağımlılığımızı azaltacaktır. Bu sektörü geliştirmenin yolu da yazılım eğitimin küçük yaşlarda verilmesidir. Çocuklar için Yazılım eğitimini planlayıp başlattığımız süreçte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri IŞIK, konunun önemine dikkat çekmiş, ülkemizin acilen 70.000 yazılım uzmanına ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacın önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini, yazılım-kodlama derslerinin liselerde, hatta ilköğretimde zorunlu ders olması gerektiğini belirtmiştir."


Yazılım dersi zorunlu


Güney Kore önemli bir atmış, seçmeli olan yazılım derslerini ilkokuldan liselere kadar tüm eğitim kurumlarında ders saatlerini de artırarak zorunlu hale getirileceğini açıklamıştır. Güney Kore Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2019 yılına kadar bu çalışmaların tamamlanacağı belirtilmiştir.”



Son Güncelleme: 28.07.2015 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.