Gençler değerlerini öğrenecek

Bahçelievler Kız Teknik ve Meslek Lisesi ‘Değerler Eğitim Projesi’ tanıtıldı.

18 Aralık 2014 Perşembe 17:01
 Gençler değerlerini öğrenecek


Bahçelievler Kız Teknik ve Meslek Lisesi ‘Değerler Eğitim Projesi’ tanıtıldı.


KML Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürü Erhan Yaşar, Okul Müdürü Halise Akay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Projenin tanıtımını Okul Müdür Halise Akay yaptı.


Toplum normlarının değişmesinin yaşamı kolaylaştıran dürüstlük, yardımlaşma, sevgi, saygı, özsaygı, hoşgörü, empati, disiplin, sorumlu olabilme, öz bakım, hijyen vb. kavramların da zayıflamasına neden olduğunu belirten Akay, bu nedenle okullarda ve toplumda; suçlu ve suça itilen çocukların varlığının, okul disiplin kurullarına uyum ve davranış problemiyle gelen öğrencilerin varlığına neden olduğunu vurguladı.


Altyapıdaki bozulmaların beraberinde boşanma sayısını arttırdığını, bunun sonucunda da çocuklarda davranış ve uyum problemlerinin oluştuğunu vurgulayan Akay, zararlı davranış ve alışkanlıkların yaygınlaşarak öğrencileri tehdit ettiğini, toplumdaki suç oranlarının artması karşısında öğrencilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.


‘Tüm bu olumsuz değişimler ve gelişmeler ‘Değer' kavramının farkındalığını ve kazanımını arttırma ihtiyacını da beraberinde getirmiştir.’ diyen Akay, “Milli Eğitim’in amaçlarından biri de öğrencileri ve velilerini toplumsal konularda eğitmektir. Okulumuz öğrencilerinin sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal değerler konusunda kazanımlarını ve farkındalık düzeylerini arttırmayı hedefliyoruz. Akademik bilgi ve gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Akay, proje ile ilgili hedeflediklerini şöyle özetledi:


“Öğrencilerin iç motivasyonlarını geliştirmek. Öğrencilerin milli ve manevi değerlerini canlı tutmak. Öğrencileri olumlu ve toplumda değer ifade eden davranışlara yönlendirmek. Toplumdaki olumsuz, zararlı davranışlara ve alışkanlıklara karşı uyarıcı eğitim vermek. Öğrencilerin bireysel ve mesleki değerlen konusunda bilinçlendirmek. Öğrencileri toplum değerlerine duyarlı bireyler yapmak İletişim becerileri yüksek bireyler yetiştirebilmek. Öğrencilerin kendini tanımasını, yeteneklerini keşfetmesini, bu yeteneklerini hayatında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmasını sağlamak.


Milli Eğiti Şube Müdürü Erhan Yaşar ise, projede emeği geçenlere teşekkür etti.


6 ay sürecek olan proje Ocak Ayı’nda başlayacak ve Haziran Ayı’nda sona erecek. Projede her ay farklı konu ele alınacak.


Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Atakçan başkanlığında uygulanacak projede Rehber Öğretmen Gülbahar Alkan, Müzik Öğretmeni Zehra Alıcı, Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Leyla Çimen, Okul Aile Birliği Başkanı Halis Aras ve Öğrenci Meclis Başkanı Elif Asutay görev alacak.


Ocak ayında ‘Değerlerimiz’ kavramının tanıtımı, Şubat’ta‘Temizlik ve Hijyen’, Mart’ta ‘Sevgi ve Saygı’, Nisan’da ‘Adalet ve Dürüstlük’, Mayıs’ta ‘Sorumluluk ve Kurallara Uyma’, Haziran’da ‘Yardımlaşma ve Vefa’ konuları ele alınacak.



Son Güncelleme: 18.12.2014 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.