Gençlere tavsiyeler

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul ve İŞKUR İl Müdürü Zafer Eyvaz, Hitit Üniversitesi Mezun...

01 Ekim 2013 Salı 23:38
 Gençlere tavsiyeler


Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul ve İŞKUR İl Müdürü Zafer Eyvaz, Hitit Üniversitesi Mezun Öğrenciler Derneği (HÜMÖD) üyesi öğrencilerle bir araya geldi.

Mezun olacak öğrencilere, mezuniyet sonrası öğrencilerin karşılaştıkları durumlar hakkında bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Zafer Eyvaz, iş dünyası ve iş yaşantısı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. İŞKUR'un Çorum'da ne gibi faaliyetlerde bulunduğunu da anlatan Eyvaz, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri, meslek bilgi merkezleri, İŞKUR tarafından yapılan eğitici ve tanıtıcı faaliyetler, destek hizmetleri, meslek seçimi aşamasında bulunan kişilere yapılan yardımlar hakkında da birtakım bilgiler verdi.

Eyvaz, kurum olarak kendilerine başvuran öğrencilere İŞKUR’un sunduğu imkanlar çerçevesinde desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul ise, iş dünyasına atılan ilk adımın önemli olduğunu vurgularken, teorikte öğrenilen bilgilerin pratiğe aktarmasının önemine ve bu noktada stajlara daha fazla dikkat etmeleri gerektiğine değindi. Dernekten, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak teknik geziler düzenlemelerini beklediklerini ifade eden Aykul, bu konuda Başkan Ölçer’den çalışmalar beklediklerini ifade etti.

HÜMÖD Başkanı Ahmet Ölçer de, mezuniyet sonrası iş ve meslek hayatına yönelik hazırlık çalışmalarının derneğin amaçlarından birisi olduğunu ve konuyla ilgili ilerleyen günlerde çalışmalara başlayacaklarını ifade ederken, hem Üniversiteden hem de İŞKUR’dan desteklerin devamını beklediklerini söyledi.





Son Güncelleme: 01.10.2013 23:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165