Greenmetric sıralamasında hızlı yükseliş

Hitit Üniversitesi dünya genelinde çevreye duyarlılık ve uyumluluk olan Greenmetric sıralamasında önemli başarı elde etti.

09 Aralık 2020 Çarşamba 18:29
Greenmetric sıralamasında hızlı yükseliş

Hitit Üniversitesi’nin dünya genelinde çevreye duyarlılık ve uyumluluk alanlarında değerlendirilmeye hak kazanan üniversiteler arasında önemli başarı elde ettiği açıklandı.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE 7. SIRADA

Hitit Üniversitesi Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den 55 üniversitenin katıldığı ve ilk 4’te İstanbul Teknik, Erciyes, Ortadoğu Teknik ve Ege Üniversitesi gibi sayılı üniversitelerin aldığı Greenmetric Dünya Üniversiteler Sıralamasında HİTÜ, yedinci oldu.

DÜNYADA 912 ÜNİVERSİTE ARASINDA 208’İNCİ OLDU

Hitit Üniversitesi dünya genelinde yapılan sıralamada ise 912 üniversiteden 704’ünü geride bırakarak, 208’inci sıraya yerleşti.

2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kurulan Dünya Üniversiteleri IU Greenmetric Ağı, enerji ve iklim değişikliği, atık yönetimi, su kaynakları, ulaşım ve bu hedeflere yönelik eğitim ve araştırma kategorilerinde yaptığı değerlendirmeye, bu yıl dünya genelinde 55’i Türkiye’den toplam 912 üniversiteyi dahil etti.

Greenmetric Dünya Üniversiteler Sıralamasında yükselişini devam ettiren HİTÜ, 2019 yılı Greenmetric sıralamasında dünyada 780 üniversite arasında 282’inci, Türkiye sıralamasında ise 42 üniversite arasında 9’uncu olmuştu. Üniversite, bu yıl daha fazla üniversitenin değerlendirilmeye dahil edilmesine rağmen, sıralamada yüzlerce üniversiteyi geride bıraktı.

ESKİ REKTÖR VE PERSONELE TEŞEKKÜR

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyadan 912 üniversitenin yer aldığı, uluslararası standartlarda yapılan değerlendirme neticesinde elde edilen verinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Hitit Üniversitesi’nin, atık yönetimi prosedürlerinin Entegre Çevre Bilgi Sistemi (ECBS) çerçevesinde sistematik bir şekilde sürdürülmesi, geri dönüşüm, aydınlatma ve ısıtma gibi alanlarda gerçekleştirdiği uygulamalar ve konuyla ilgili eğitim ve bilimsel çalışmalarla rol model teşkil eden yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Üniversitemizde yapılan örnek çalışmalar arasında trijenerasyon sistemi uygulaması yer alıyor. Yeni yapılan binalarda da her aşamada çevre bilinci göz önünde bulunduruluyor. Kampüs gelişimi noktasında da bu kapsamdaki gerekli çalışmaları özenle yürütüyoruz ve sürdürülebilirliği sağlamaya çalışıyoruz. Üniversitemizin çevreye uyum ve sıfır atık hedefleri ile çevrenin korunması konusunda gerekli ihtimamı gösteren adımları atmaya devam edeceğiz."

Öztürk, açıklamasında ayrıca, çevreye duyarlı üniversite olma yolunda gerçekleştiren çalışmalarda katkısı bulunan ve duyarlılık gösteren başta üniversitenin önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere tüm üniversite personeline teşekkür etti.

Son Güncelleme: 16.12.2021 00:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-12-10 06:46:42

Sn yeni rektörüm bu sizin başarınız eski rektör hiç söz etme

Avatar
2021 sonuçları 2021-12-16 00:31:34

2021 sonuçlarına göre 143 sıra düşerek 345 oldunuz. Bu kimin başarısı? Eski rektör kadar taş düşsün başına inşAllah.

banner165