Hafizeler icazet alıp taçlandı

Çorum'da Bahçelievler Kız Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 21 kız öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi. 

20 Ekim 2021 Çarşamba 19:15
Hafizeler icazet alıp taçlandı

Çorum merkez Bahçelievler Kız Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 21 kız öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi.

İl Müftülüğüne bağlı olarak hizmet veren Bahçelievler Hafızlık Kız Kuran Kursu ve Türkiye Diyanet Vakfı (T.D.V.) Çorum Şubesi’nin katkılarıyla organize edilen hafızlık icazet töreni, Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

Çorumlu hanımların yoğun ilgi gösterdiği törene; İl Müftülüğü kadın görevlileri Kur’an kursu öğreticileri ile öğrenci yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bahçelievler Hafızlık Kız Kuran Kursu öğrencilerinden Rüveyda Aksungur’un Kur’an tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını İl Müftü Vekili Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık yaptı.

Bıyık konuşmasında, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şerifinde; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir.’ buyurmuştur. Bu noktada kız öğrencilerimizi kutluyorum. Ayrıca bu çocukları yetiştiren siz değerli velileri ve onları okutan hocalarımızı da tebrik ediyorum. Şunu unutmamak gerek insana dünyada da ahirette de yoldaş gerekli. En büyük yoldaş ise Kur’an’dır. Çünkü Peygamberimiz buyurmuştur ki: Kim Kur’an’ı okur, onu ezberler, onunla amel eder, onu hayatına uygular, onunla hem hal olursa; Kur’an o kişiye kıyamette yoldaş olur, şefaatçi olur. Dolayısıyla en büyük yoldaşı edinen sizleri kutluyorum.”dedi.

Törende Kuran Kursu’nu başarıyla tamamlayarak “Hafize” olmaya hak kazanan 21 öğrenciye hocaları tarafından ‘onur belgeleri’ verildi ve hafızlık taçları takıldı. Ayrıca İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kur’an ziyafetleri, ilahiler, şiirler ve slayt sunumunun yapıldığı tören, Alaca İlçe Vaizesi Perihan Ayvalı’nın duası ile sona erdi.

Son Güncelleme: 21.10.2021 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUHAMMED 2021-10-21 16:18:49

Kardeşlerimin her türlü yanındayım ancak taç biraz farklı geldi

Avatar
Hamdolsun hafizeler geliyor 2021-10-21 16:47:44

Almanlar gorduyse bu manzarayi çok kiskanmislardir. Avrupa suanda kiskancliktan ne yapacagini sasiriyordur. Hafizeler uzaya goturur bizi :)
Saka bi tarafa bu nedir arkadas , tac giyme törenleri hıristiyanlarda oluyor. Bizimkiler sov ve gösteriş yapmaktan , ne yapacaklarini sasiriyorlar.

Avatar
Kardeşiniz 2021-10-22 09:56:25

Yanlış anlaşılma olmasın ama rahibeleri anımsattı bana, kardeşlerim meleklerden dahi güzeller maaşalah

Avatar
sağık karakaş.. 2021-10-26 15:44:18

hafizeler biraz rahibeler gibi olmamışmı yaaa.kuran ezberlşenen kitap degil hayat rehberimizdir....