Havacılık sektörüne ara eleman Çorum’dan

Havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacı Çorum Hitit Üniversitesi’nde yetiştiriliyor.

04 Kasım 2014 Salı 16:42
Havacılık sektörüne ara eleman Çorum’dan


Havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacı Çorum Hitit Üniversitesi’nde yetiştiriliyor. 

Çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımlarını göz önünde tutarak, istihdam odaklı yeni programların açıldığı Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı’na bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirildi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından 28 kişi olarak belirlenen kontenjanının tamamı dolan ve ek kontenjanla öğrenci sayısı 32’ye yükselen program, en hızlı gelişen sektörlerden biri olan sivil havacılık sektörüne orta kademe yönetici yetiştirmeyi amaçlıyor.

Sivil havacılığın yer hizmetleri bölümü üzerine eğitim veren programın mezunları, yer hizmetleri kuruluşlarının yanı sıra; havayolu işletmeleri, hava kargo işletmeleri, uçaklar için ikram sunan kuruluşlar ve seyahat acenteleri başta olmak üzere sivil havacılık sektörünün önemli hizmetlerini yerine getiren işletmelerde istihdam edilebilecekler.

BÖLÜM AÇILIRKEN THY’DEN GÖRÜŞ ALINDI

Eğitim alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden Hitit Üniversitesi, Türkiye’deki diğer üniversitelerde bulunan bölümler yerine tercihini istihdam odaklı ve geleceği olan bölümlerden yana kullanıyor.

Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programının açılmasından öncede titiz bir çalışma yürüten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye’nin en büyük, dünyada da havacılık sektöründe söz sahibi ve bir marka olan Türk Hava Yolları ile görüşmeler yaptı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ile görüş alışverişinde bulunan Rektör Alkan, THY’nin görüş ve önerileri doğrultusunda programın açılmasına öncülük etti. Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bölümün açılmasında gösterdiği yakın ilgiden dolayı THY Genel Müdürü Temel Kotil’e teşekkür etti. Geçtiğimiz aylarda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez ve MYO Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi programı öğretim elemanları Aslıhan Kaya ve Murat Kartal ile birlikte Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’ı ziyaret eden Prof. Dr. Alkan, işbirliği yapmaya hazır olduklarını iletmişti.

AMERİKALI EĞİTMENDEN İNGİLİZCE DERS ALMANI BULUNUYOR

Programda, amacına uygun olarak verilen havacılık bölüm derslerine ilave olarak işletme yönetimi, temel bilgisayar teknolojileri kullanımı ve mesleki İngilizce gibi dersler ile öğrencilerin iş hayatında ihtiyaç duyacağı tüm bilgiler veriliyor. Mesleki İngilizce dersinde Amerikalı eğitmen William Joseph Hagood ile İngilizce’yi yabancı bir eğitimciden öğrenme şansını yakalayan öğrencilerin, eğitim hayatları süresince de havalimanlarına teknik geziler yapılması planlanıyor.

Bölümü tercih etmelerindeki sebepleri iş bulma konusundaki kolaylık, havacılık sektörünün cazibesi, ücretlerin iyi olması, çalışma hayatının monotonluktan uzak olması olarak sıralayan öğrenciler programa üniversite sınavında aldıkları YGS-5 puanlarıyla yerleşebildikleri gibi bazı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından da sınavsız geçiş ile gelebildiler.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun 1976 yılında Türkiye’de açılan ilk 13 meslek yüksekokulundan birisi olduğunu ve köklü bir geleneğe sahip olan okulun zamana ayak uydurarak kendini sürekli yenilediğini açıklayan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde havacılık sektörünün öneminin arttığını, buna paralel olarak da diğer konularda olduğu gibi yer hizmetleri konusunda da ara eleman ihtiyacının artacağını belirtti.

MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA NİTELİKLİ TEKNİK ELEMANLAR YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ, BUNUN İÇİN TÜM KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

Dünya havacılık sektörü, önümüzdeki 20 yıl boyunca her sene yüzde 4,7 büyüyerek, 25 yılın sonunda hava taşımacılığı iki katına çıkacağını ve Asya’nın bir numaralı bölge olacağına işaret eden Prof. Dr. Alkan, “Türkiye’deki iç hat hava ulaşımı ise önümüzdeki 20 yıl boyunca en hızlı büyüyen pazar olacaktır. Hava ulaşımının son dönemlerde hız kazandığı ve uçuşlardaki doluluk oranlarının her geçen gün daha da arttığı, çok sayıda sivil havacılık şirketinin bulunduğu ülkemizde, ‘Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi’ alanı mezunlarına önemli bir ihtiyacın olduğu ve ilerleyen dönemlerde bu ihtiyacın giderek artacağı görülmektedir” dedi.

Sektördeki hizmet veren firmalarla yapılacak gerekli görüşmeler ve teknik işbirlikleri doğrultusunda “Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi” alanında da Meslek Yüksekokulu’nda nitelikli teknik elemanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Rektör Alkan, üniversitenin tüm kurumlarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Rektör Alkan, MYO’da, havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan teknik bilgi ve beceriye sahip, mesleğin gerektirdiği yabancı dili bilen, bilgisayar kullanabilen, analitik düşünme ve problem çözme becerilerini kazanmış, dünyadaki ve Türkiye’deki havacılık sektöründeki değişim ve yenilikleri hızlı bir şekilde takip eden, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsemiş, orta kademe yöneticilik özelliklerine sahip olarak mezun olacak öğrencilerin aynı zamanda “Yer Hizmetlerinde İlgili Sertifikaları” da alarak mezun olacaklarını sözlerine ekledi.





İHA

Son Güncelleme: 04.11.2014 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165