Hayalinizdeki mesleği seçin

08 Kasım 2017 Çarşamba 13:56
Hayalinizdeki mesleği seçin

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi hemşehrimiz Uzm. Dr. Mehmet Yörübulut, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  ‘Sungurlu’nun Değerleri Gençlerimizle Buluşuyor’ projesi kapsamında Sungurlu’da öğrencilerle bir araya geldi.

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Yörübulut, Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) öğrencileri ile hastane salonunda bir araya geldi.

Uzm. Dr. Mehmet Yörübulut, öğrencilere hedeflerinden asla vazgeçmemeleri yönünde tavsiyelerde bulunarak, “Hedefiniz ister doktorluk, ister hemşirelik, isterse acil tıp teknisyenliği olsun. Bu hedeflere ulaşmak için öncelikle ahlaklı ve çalışkan olun. Ailenizi çok sevin, anne ve babanızın ahını almayın, öfkeyle hareket etmeyin, gereksiz harcamalardan kaçının ve birikim yapın, başkalarının ayıbını kapatın, başladığınız işi en kısa sürede bitirin, sigara, alkol ve uyuşturucudan uzak durun, asla ve asla yalan söylemeyin.” dedi.

Babasının isteği üzerine liseden sonra Harp Okulu sınavlarına girerek kazandığını anlatan Yörübulut, “1 ay Harp Okuluna gittikten sonra bırakıp çok istediği tıp fakültesine geçtim. Bu tercihim babamı kızdırsa da ve birazda tazminat ödememe neden olsa da hep hayalini kurduğum, hedefim olan tıp fakültesine başlayarak doktor oldum. Babam daha sonra doktor olduğum için benimle gurur duydu.” diye konuştu.

MAAŞINIZ NE KADAR?

Uzm. Dr. Mehmet Yörübulut’un konuşmasının ardından program soru cevap şeklinde devam etti. Yörübulut’a bir öğrencinin yönelttiği “Hocam bir başhekim maaşı ne kadar?” sorusu katılımcıları güldürdü. Yörübulut bu soruya, “Tabi her işin maddi bir karşılığı oluyor. Fakat sanıldığı gibi uçuk rakamlar kazanmıyoruz. 6 bin lira gibi bir maaşım var. Fakat benim için önemli olan doktorluk mesleğinin maddi boyutu değil insanlara sağladığımız manevi katkıdır. Önemli olan insan hayatıdır.” diye cevap verdi.

Programın ardından Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Yörübulut’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eryiğit, “Sungurlu’nun Değerleri Gençlerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencileri, ilçeden yetişmiş önemli şahsiyetlerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Programa Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ahmet Gökhan Karapapak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

MEHMET YÖRÜKBULUT

Sungurlu’da dünyaya gelen Mehmet Yörübulut, ilk orta ve lise eğitimini ilçede tamamladı.

1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Yörübulut, 2000 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı'nda ihtisasını tamamlayıp "Radyoloji Uzmanı" unvanını aldı. 1999- 2013 yılları arasında Ankara'da Özel Görüntüleme Merkezleri'nde çalışan Mehmet Yörübulut 2013 yılı itibariyle Acıbadem Ankara Hastanesinde çalışmaya başladı. Radyoloji alanında birçok başarılara imza atan Uzm. Dr. Mehmet Yörübulut, Temmuz 2017’de Acıbadem Ankara Hastanesinde Başhekimlik görevine getirildi.

Türk Radyoloji Derneği – TURKRAD ve Türk Manyetik Rezonans Derneği üyesi olan Uzm. Dr. Yörübulut, çok sayıda bilimsel çalışmada yer aldı. Özel ilgi alanları arasında Kas-İskelet Radyolojisi, Spor Radyolojisi ve Nöroradyoloji bulunan Yörübulut, evli ve 3 çocuk babası.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165