Hayırlı olsun, İskilip şimdi mutlu

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu'nun uzun yıllardır yarım kalan binasının ikmal inşaatı törenle yeniden başladı.

24 Mayıs 2023 Çarşamba 14:43
Hayırlı olsun, İskilip şimdi mutlu

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu'nun uzun yıllardır yarım kalan binasının ikmal inşaatı yeniden başladı.

İskilip Meslek Yüksekokulu ikmal inşaatının yeniden başlatılması nedeniyle Çorum’un İskilip ilçesinde siyaset ve bürokratların katılımıyla tören düzenlendi.

HANGİ İSİMLER KATILDI?

Törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya, MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ilçe yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

42.5 MİLYONA İHALE EDİLDİ

Depreme dayanıksızlığı nedeniyle yarım kalan, ödenek yetersizliği sonucu bekleyen Hitit Üniversitesi İskilip MYO binasının ikmal inşaatı yapım işi, üniversitenin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından 2 Mayıs 2023 tarihinde 42 milyon 500 bin lira bedelle ihalesi yapıldı.

BAKAN KASAPOĞLU DESTEK VERDİ

İskilip MYO binasının tamamlanabilmesi için gerekli kaynağın büyük bölümü Gençlik ve Spor Bakanı  Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında, Milletvekili Oğuzhan Kaya öncülüğünde Spor Toto, Valilik ve Strateji Bütçe Başkanlığının katkılarıyla Spor Toto Teşkilatı tarafından sağlanarak üniversite hesabına aktarıldı. Hitit Üniversitesi de söz konusu kaynağa cüz'i katkı sağladı.

360 GÜNDE BİTECEK

İhale şartnamesine göre; toplam kapalı alanı 5962 m2 olan yüksek okul binasının tamamlama inşaatının yüzde 75’lik bölümü 2023 yılı sonuna kadar, tamamı ise 360 günde bitirilecek.

İSKİLİP MYO'DA 5 BÖLÜM 387 ÖĞRENCİ VAR

Yer teslim töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 2020-2011 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul eden İskilip Meslek Yüksek Okulu’nun 5 bölüm ve 387 öğrenci ile eğitim-öğretime devam ettiğini söyledi. İskilip MYO binası hakkında da bilgiler veren Rektör Öztürk, 2017 yılı itibarıyla belediye encümeninin aldığı kararla mevcut binanın yer tesliminin üniversiteye yapıldığını hatırlatarak, “Yer teslimi akabinde güçlendirme ihalesine çıkıldı. 2021 yılı Mart ayı itibarıyla MYO’nun tamamlanması adına yatırım programlarında her yıl yer vererek güzel bir MYO binasını ilçemize kazandırmak için gayret sarf ettik. Ancak yaşadığımız pandemi ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından imkanlarda kısmi daralma oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde gerek milletvekilimiz Oğuzhan Kaya, diğer vekillerimiz ve valiliğimizin destekleriyle bütçemizin yarıdan fazlası temin edildi. Geriye kalan ödenek ise Valimiz ve Cumhurbaşkanlığı Stratejik Bütçe Başkanlığı tarafından tamamlandı. İhalesi yapılan binamızın yüklenici firmamıza yer teslimini yapıyoruz. 5 bin 600 metrekare alanda 4 kattan oluşacak MYO’muz ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

KANGRENE DÖNEN BİNA

Adete kangrene dönüşen İskilip MYO hizmet binası inşasının çözüme kavuştuğunu dile getiren Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, MYO hizmet binasının yapımında verdikleri desteklerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Milletvekili Oğuzhan Kaya ile tüm yetkililere teşekkür etti.

REHAVATE KAPILMAYALIM, SANDIĞA KOŞALIM

MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Cumhur İttifakı olarak el birliğiyle Çorum’a hizmet etmek için gayret edeceklerini söyledi. 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine de değinen Kayırıcı, “Önümüzde bir seçim var. Bu seçim tüm seçimlerden önemli. Cumhurbaşkanımızı yeniden seçemezsek ülkemiz de tehlikeye girer, her türü yatırım da tehlikeye girer. Nasıl olsa seçimi kazandık diye insanlarımız rehavete kapıldı. Rehavete kapılmayacağız. Rehavete kapılmadan sandıklarımıza sahip çıkarak çok güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımıza destek vereceğiz. Yarın Cumhurbaşkanımızın yanına giderek yatırım istediğimiz zaman elimizin güçlü olması lazım. Bizleri Cumhurbaşkanımızın yanına elimizi güçlü ve yüzümüzü yere eğdirmeden göndermenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYA TEK TEK HİZMETLERİ SIRALADI

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya da, İskilip MYO’yu en kısa sürede öğrencilerin hizmetine sunacaklarını belirterek, “İskilip için yeterli mi, yeterli değil tabii ki. Belediye başkanımızın katkılarıyla TOKİ'ye yer teslimi yaptık. Meydan çayı düzenleniyor. Dereler ıslah edilecek. Gençlik Merkezi tamamlandı. Diğer spor tesisi yatırımlarıyla İskilip’i daha güzel hale getireceğiz. 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gideceğiz. Bizim rakibimiz rehavet. Nasıl olsa seçimi kazandık diyerek sandığa gitmemezlik yapmayacağız. Hep beraber sandığa gideceğiz” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZI YENİDEN SEÇECEĞİZ

AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Cumhur İttifakı milletvekilleri olarak el birliğiyle hizmet edeceklerinin altını çizerek, “Bu güzel eğitim kurumunun açılışını da rabbim hep beraber bizlere yapmayı nasip etsin” temennisinde bulundu. “28 Mayıs'ta Türkiye’nin geleceğini oylayacağımız bir seçime gireceğiz” diyen Ahlatcı, “Bu seçim ucu nerede olduğu belli olmayan, masaların nerede başlayıp nerede bittiği belli olmayan iştirakçilerin seçimi mi olacak yoksa istikrarın, güvenin, huzurun seçimi mi olacak. Bunun kararını hep birlikte vereceğiz. En büyük rakibimiz rehavet olacak. Bir oyun namus olduğunu bilerek sandıklara sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanımızı yeniden seçtireceğiz” şeklinde konuştu.

İNŞALAH HEP BERABER AÇILIŞINA DA YAPACAĞIZ

Vali Mustafa Çiftçi de, İskilip’e gerçekleştirdiği ilk ziyarette gündeme getirilen ilk konunun İskilip MYO binası olduğunu hatırlatarak, “İlk geldiğimiz günden beri buranın bitirilmesi, tekrar eğitim öğretime açılması gündemimizde oldu. 2022 yılında Gençlik ve Spor Bakanımızın başkanlığında, milletvekilimiz Oğuzhan Kaya öncülüğünde Spor Toto, Valilik ve Stratejik Bütçe Başkanlığının katkılarıyla bugüne geldik. İnşallah hep beraber buranın açılışını da gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı.

 

Son Güncelleme: 24.05.2023 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-05-24 15:20:38

Sanıyorsunuz ki İskilip'e öğrenci yağacak, esnaf bayram edecek. Öğrenci yağmayacak, gelen öğrencilerin bir bölümü mahalle baskısından sıkılıp okulu bırakıp dönecek, kalanlar da maddi durumu pek iyi olmayan öğrenciler olacak. Ha kendi çocuklarınıza kağıt değeri seviyesinde diploma alabilirsiniz ancak bunun böyle olduğunu işverenler biliyor. Ha tabi parti ve vakıf kovalayan uyanık gençler o kâğıt seviyesinde diplomayı Oxford seviyesinde iş yapar hale getirir, orası ayrı :)

Avatar
Öz Iskilipli 2023-05-24 16:30:13

Sn Valim Mustafa Çiftçi, İskilip liler size minnettar. Akşemseddin Evlik tadilatı, Redif Kışlası ve MYO hepsinde emeğin büyük Allah razı olsun. Vekillerimiz sıra geldi Osb ve Tosya Yoluna. Vahit Kayrıcı nın destek olacağına inanıyoruz

Avatar
Kenan 2023-05-24 16:51:43

İlçemizde ayakkabı yönünden değerli fabrikalar mevcut. Gaziantep de de bu sektör faal. Üniversite olarak bu bölüm yönünde çalışma yapılmalı, İş kapasitesi olan bölümler açılmalı. Örnek Sağlık sektörü, hukuk, giyim/gıda, yakında ırmak havzası mevcut balıkçılık vs bu kadar olduya inşAllah gider inşaat ama 360 gün inşAllah bitirilir. çevre düzenlemesi yurt düzenlemesi yapılarak bitirilir ümit ve beklentisi ile

Avatar
Sinan Yılmaz 2023-05-24 22:41:59

Sayın vali ve rektör dört yıldır bir çivi bile çakmadılar. Ne olduysa uyandılar ve çalışıyor görünüyorlar. Bunlar da çözdü çorumluların ruhunu....

Avatar
Gül dikeni 2023-05-24 16:27:01

Ooo Zeki bey yapılan yorumlar sonrası göz boyamaya pardon yağ yakmaya çok pardon hizmet etmeye gelmiş

Avatar
crm 2023-05-25 08:13:12

Plansız ve gereksiz bir yatırım, bu söylediğimi yıllar sonra anlıcaksınız. heryere üniversite yapılmaz gerekli şartların oluşması gerekir çorum merkezdeki üniversite içler acısı, iskilipte ne umuyorsunuz.

Avatar
İlginç 2023-05-26 05:29:55

Sandım ki bina temelden başlamış bitmemiş
Ve yeniden ihaleye çıkmış
Meğerse güçlendirme olayı öylemi
Nereden nereye