Hedef 25 bin öğrenci

Hitit Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde Vali Sabri Başköy, üniversitesinin her geçen

07 Ekim 2013 Pazartesi 20:00
 Hedef 25 bin öğrenci

Hitit Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde Vali Sabri Başköy, üniversitesinin her geçen gün büyümeye devam ettiğini ve yerleşke sorununun çözüldüğünü belirterek, "Birçok yerde Çorumlu hayırsever insanlarımızın katkılarını görüyoruz. İnanıyorum ki çok cömert ve hayırsever olan Çorum insanı hayırlarını bir araya getirerek Çorum'un ufkunu açacak yatırımları yapacaktır. Bu noktada hayırsever iş adamı ve sanayicilerimizi üniversitemize fakülte binaları yapmaya davet ediyorum. Fakülteyi tamamen yapmaya gücü yetmeyen hayırseverlerimizin de en azından bir kısmını yapabileceklerine inanıyorum." Dedi.

Fakülte binalarına hayırseverlerin isteklerine göre isimlerin verilebileceğini belirten Başköy, 
"Dünyaya hitap eden ve dünyaya entegre olmuş insana ihtiyaç var. Bu insanlar genellikle üniversitelerden çıkıyor. İlimize gelen her akademisyen ve öğrenci, şehrimize sosyal aktiviteler, yeni bir kimlik ve yeni vizyonlar kazandıracaktır. Dolayısıyla ilimizi dünyaya açacak yeni bakış açıları kazanacağız." Diye konuştu.

Hitit Üniversitesi’nin bir kaç yıl içerisinde öğrenci sayısını 25 bine çıkarması gerektiğini belirten Başköy, yeni eğitim ve öğretim yılının başta yöneticiler olmak üzere, akademik personel ve öğrencilere hayırlı ve başarılı olmasını diledi.

Vali Başköy, kendi alanında üniversiteye en yüksek puan ile yerleşen öğrencilere hediye verdi.





Son Güncelleme: 07.10.2013 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.