Hedef, eğitim kalitesinin yükseltilmesi

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile tüm Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumlara stratejik plan...

16 Ocak 2015 Cuma 16:33
 Hedef, eğitim kalitesinin yükseltilmesi


Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile tüm Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumlara stratejik plan yapma yükümlülüğü getirildi. Bu kapsamda, 2015 – 2019 yıllarını kapsayan stratejik plan konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumlara yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Bu toplantıların üçüncüsü ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Toplantı Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün başkanlığında yapıldı.


Toplantının açış konuşmasında, pansiyonlarda kalan öğrencilerin yaşam kalitesinin artırılması için denetimlerin önemli olduğunu belirten Büyük, ilçelerde uygulanan projeler hakkında bilgi paylaşımı istişaresi ve eğitim- öğretim kalitesinin artırılması yönünde toplantılar düzenlenmesini isteyerek, özverili çalışmaları ve toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.


Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt’ün devam ettirdiği toplantıda, Kamu Mali Yönetim Kanunu’nun kurumlara getirdiği yükümlülüklerden ve Yönetici Atama Yönetmeliği ile çoğu kurum müdürünün değişmesi, bu sebeple stratejik planların hazırlanmasında zorunlu olarak takvim değişikliğine gidildiği belirtildi.


İl Stratejik Plan Koordinatörü İsmail Serdar Yakar, stratejik planın ana hatlarından oluşan kısa örneklerle bir sunum gerçekleştirdi. İlçe kurumlarında hazırlanan stratejik planların yine ilçe milli eğitim müdürlüğünce inceleneceğini, ilçe milli eğitim müdürlüğünün stratejik planının 13 Şubat 2015 Cuma gününe (Bugün) kadar Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimine elektronik olarak göndermeleri gerektiği ve bu planların 13 Mart 2015’te yürürlüğe gireceğini ifade etti.


İl Stratejik Plan Koordinatörü Abdullah Mesut Ürünoğlu ise; Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın tüm kurumların hazırlayacağı stratejik planlarında kullanmaları için üç tema belirlediğini; İl Milli Eğitim Müdürlüğü için hazırlanan stratejik plana uygun ilçe planlarının hazırlanması; planlarda yer alan göstergelerin il müdürlüğünün göstergeleriyle uyumlu olması gerektiğini belirtti. Ürünoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü için hazırlanan plan üzerinden yaptığı anlatımla sunumunu tamamladı. 


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, 2015 – 2019 stratejik plan döneminde gerek planın hazırlanma aşamasında gerekse uygulama sürecinde emeği geçenlere ve geçeceklere şimdiden teşekkür ettiğini söyleyerek, tüm kurumlara başarı dilekleriyle toplantıyı sona erdirdi.




Son Güncelleme: 16.01.2015 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165