Hemen başlıyor

Mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla hazırlanan “Mesleki Eğitimde İşbirliği” protokolü imzalandı.

21 Aralık 2018 Cuma 00:19
Hemen başlıyor

Mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla hazırlanan “Mesleki Eğitimde İşbirliği” protokolü Valilik, Hitit Üniversitesi(HİTÜ), ÇESOB, TSO, Çorum Barosu ve SMMMO arasında imzalandı. Dün HİTÜ Senato Salonu’nda Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün (MEYOK) çalışmaları kapsamında imzalanan “Mesleki Eğitimde İşbirliği” protokolüne Vali Mustafa Çiftçi, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, SMMMO Başkanı Ali Can Doğan ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık katıldı.

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan uygulamayı hemen başlatacaklarını, modelin sonucunda her paydaşla, her sektörle işbirliği yakalayacaklarına inandıklarını belirtirken, Vali Mustafa Çiftçi, Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 gibi vizyonunun olduğunu ifade ederek, bu vizyonların hepsinde ağırlıklı bir şekilde mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve desteklenmesinin vurgulandığını hatırlattı.

TSO İLE MÜHENDİSLİK'TE 7+1 MODELİ

Öte yandan Hitit Üniversitesi 2023, 2053 ve 2071 Mesleki Eğitim Vizyonu doğrultusunda Meslek Yüksekokullarında başlattığı “3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli”nin ardından bu kez Mühendislik Eğitimi’ne ilişkin işyeri uygulama modeli olarak “7+1 Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME)” modelini Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) iş birliğinde hayata geçiriyor.

Son Güncelleme: 21.12.2018 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.