‘Herkes taşın altına elini koymalı’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) alt kuruluşu olan Genç MÜSİAD Çorum...

17 Ekim 2014 Cuma 16:56
 ‘Herkes taşın altına elini koymalı’


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) alt kuruluşu olan Genç MÜSİAD Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.


Genç MÜSİAD’ın çalışmaları hakkına bilgi veren Şube Başkanı Alper Tığlı, üniversitede yürütülen başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Genç MÜSİAD platformu olarak yapacakları çalışmalarda üniversitenin görüşlerini çok önemsediklerini söyledi.


Sanayici ve iş adamlarının ihtiyaçları doğrultusunda üniversiteden eğitim desteği almaları konusunda görüşlerini de belirten Tığlı, “Sizin üniversitemiz ve şehrimiz için gayretli çalıştığınızı görüyoruz ve saygı duyuyoruz. Bizler de üniversitemiz için elimizden geleni yapmaya hazırız”dedi.


Toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşlarını, üniversitenin en önemli paydaşlarından biri olarak gördüklerini belirten Rektör Alkan, üniversitelerin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile STK, özel sektör ve kamuyla çok daha yakın iş birliğine geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu bağlamda Genç MÜSİAD ile her alanda her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti.


“Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla sinerji sağlanması için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz” diyerek Üniversitemizin toplum yararına çalışan herkesle işbirliği yapmaya her zaman hazır olduğunu ifade eden Rektör Alkan, “Devletimizin sağladığı imkanlar çok güzel. Hep birlikte topluma faydalı çalışmalar yaparak sunulan fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Üniversite ile sektör iş birliğinin sağlanabilmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor.” dedi.


Yakın bir zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) ve inşaatı hızla devam eden Teknokent’in tüm paydaşlarla yapılan ortak çalışmalarla gelişip büyüyeceğine dikkat çeken Rektör, “Üniversitemiz yürüttüğü AR-GE çalışmalarını somut projelere çevirmeye hazırdır. Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM) de sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kurslar verilecek” diye konuştu.






Son Güncelleme: 17.10.2014 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.