Hitit’e 3 Kırgız okutman

Hitit Üniversitesi’nde Mevlana Değişim Programı devam ediyor.

22 Mart 2015 Pazar 15:00
 Hitit’e 3 Kırgız okutman


Hitit Üniversitesi’nde Mevlana Değişim Programı devam ediyor.


Türkiye7de ilk defa 2013-2014 akademik yılında hayata geçirilen ve yurtiçindeki yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir hareketlilik programı olan Mevlana Değişim Programı’nın aktif bir uygulayıcısı olan Hitit Üniversitesi’nde öğretim elemanı değişim hareketliliği devam ediyor.


Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Marka Şehir, Dünya Üniversitesi sloganıyla yola çıkan Üniversitemiz, gün geçtikçe daha yaygın hale gelen eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem vermektedir. Bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsayan Mevlana Değişim programı kapsamında 19 farklı ülkeden 54 üniversiteyle anlaşma imzalayan üniversitemiz, program dahilinde üniversitemize gelip ders verme hareketliliğine hak kazanan Kırgızistanlı 3 öğretim elemanını ağırlıyor.” denildi.


Ders verme hareketliliğini gerçekleştirmek üzere üniversiteye gelen I.Arabaev Kırgız Devlet Üniversitesi’nden Okutmanlar Kymbat Orozakulova,  Gulnara  Dzhusupbekova ve  Zhyldyz Shukurova Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ederek  programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.. Mevlana Değişim Programı ile hem uluslararası anlamda tecrübe edindiklerini hem de ilimizi/ülkemizi daha da yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden öğretim elemanları misafirperverlikten dolayı  Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.


Dünyanın farklı ülkelerinden üniversiteye gelen yabancı uyruklu öğretim elemanlarının ve öğrencilerin, faaliyetlerini sürdürürken üniversiteyi, ilimizi ve ülkemizi daha iyi tanımakla birlikte farklı kültürlerle buluşma fırsatı da bulduklarını ve aynı zamanda önemle üstünde durdukları eğitimin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkılar sağladıklarını belirten Alkan, üniversitenin Mevlana Değişim Programı’nın aktif bir uygulayıcısı olduğunu ve bu çerçevede yapılan anlaşmalarla öğretim elemanı ve öğrenci değişim hareketliliğinin hızla devam ettiğini aktararak, öğretim elemanlarına çalışmalarında başarılar diledi.


2013-2014 öğretim yılında başlayan Mevlana Değişim Programını faaliyete geçiren ilk üniversitelerden biri olan Hitit Üniversitesi, Mevlana Değişim Programı ile bugüne kadar toplam 6 öğretim elemanını ve 32 öğrenciyi bünyesinde ağırladı.



Son Güncelleme: 22.03.2015 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.