Hitit’e önemli bir ödül

Türk Dermatoloji Derneği’nin 21-25 Ekim 2014 tarihlerinde Antalya’da düzenlediği 25. Ulusal Dermatoloji...

04 Kasım 2014 Salı 14:51
 Hitit’e önemli bir ödül


Türk Dermatoloji Derneği’nin 21-25 Ekim 2014 tarihlerinde Antalya’da düzenlediği 25. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Şenel, en iyi araştırma ödülünü kazandı.


Binin üzerinde deri ve zührevi hastalıklar uzmanının katıldığı ve toplam 583 bildirinin sunulduğu kongrede, “Dünya ülkelerinin teletıp ve teledermatoloji yayınları üretkenlikleri: 1980-2013 yıllarını kapsayan bibliyometrik bir çalışma” isimli araştırması ile en iyi araştırma ödülünü kazanan Yrd. Doç. Dr. Şenel, “Telemikroskopi: Deri tümörlerinin teledermatolojik değerlendirilmesinde yeni bir teknik” adlı çalışması ile kongreye burslu olarak katılım hakkı da kazandı.


Tıp Fakültesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Şenel’in telemikroskopi çalışması deri tümörlerinin uzak-değerlendirilmesinde ve tanısında dünyada ilk kez kullanılan bir teknik üzerine ve yakın zamanda Journal of Telemedicine and Telecare’de yayınlandı; diğer çalışma ise Dermatologica Sinica dergisinde yayına kabul edildi. Her iki çalışmada da  Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Öğretim Görevlisi Emre Demir araştırmacı olarak yer aldı.





Son Güncelleme: 04.11.2014 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.