Hititler Batı’da etkiliydi

Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda...

27 Şubat 2015 Cuma 10:57
 Hititler Batı’da etkiliydi


Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda ‘Çine/Tepecik: Arzawa-Mira Ülkesinin Güneyinde Bir Merkez’ konulu konferans düzenlendi.


Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Günel tarafından verilen konferansta; Aydın'ın Çine ilçesinde yer alan Tepecik yerleşkesinde yürütülen kazı çalışmaları ele alındı. Tepecik yerleşmesinin Orta ve Geç Tunç dönemlerine ışık tutan yeni dönem arkeolojik verileri değerlendirildi.


Prof. Dr. Günel, kazılar neticesinde ön plana çıkan ve Miken kültürünün seramik geleneğini temsil eden seramik buluntuları ve Hitit Medeniyetinin Batı Anadolu'daki etkisini ortaya koyan hiyeroglif yazıtlı mühür baskıları ile Tepecik yerleşkesinin çevre kültürlerle stratejik etkileşimi olan bir merkez olduğunu ifade etti.



Son Güncelleme: 27.02.2015 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.