HİTÜ evsahipliği yaptı

MEB Yurt İçi Akademik Danışmanları toplantısının dördüncüsü Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 23:42
HİTÜ evsahipliği yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yurt İçi Akademik Danışmanları toplantısının dördüncüsü Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, yükseköğretim kurumları adına yurt dışında lisansüstü öğrenim gören öğrenciler için üniversitelerin bünyesinde ihdas edilen “YLSY Burs Koordinatörleri”nce üniversitelerde yürütülen iş ve işlemlerin tanıtılmasını, bu iş ve işlemlerin daha verimli ve sağlıklı yürütülerek süreçte yaşanan aksaklıkların giderilmesini ve yurt içi akademik danışmanların süreçte aktif rol alabilmesini sağlamak amacıyla, düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Kuzu, Milli Eğitim Uzman Yardımcıları Mehmet Zeki Apaydın, Koray Subaşı, Üniversitemiz ve çevre illerden gelen davetli çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin toplumda en önemli görevi üstlendiğini belirtirken, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, 1416 programı kapsamında 4500’ü aşkın öğrenciye ulaşacaklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili de, her ülke İçin nitelikli insan kaynağının en stratejik unsur olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165