HÜMOD’da Serbest Kürsü

GBİ Çorum İl Koordinatörlüğü tarafından Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği'nde Serbest Kürsü etkinliği...

03 Kasım 2014 Pazartesi 12:38
 HÜMOD’da Serbest Kürsü


GBİ Çorum İl Koordinatörlüğü tarafından Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği'nde Serbest Kürsü etkinliği gerçekleştirildi.


GBİ Çorum İl Koordinatörü Faruk Ardoğan, toplumsal sorunların merkezinde yer alan ve toplumları çatışmaya sürükleyen nedenlerin başında iletişim probleminin geldiğini belirterek, “Karşılıklı iletişimsizlik, insanların birbirini yanlış anlamalarına ve çoğu zaman en ufak meselelerin bile çözümsüz bir hale gelmesine neden olmaktadır. İletişim kurmanın en önemli yolu ise, konuşmak, diyalog kurmaktır. Ancak böylelikle insanlar birbirini daha iyi anlama fırsatı yakalayacak ve uzlaşma yoluyla toplumsal problemlere çözüm stratejileri geliştirme imkanı bulacaklardır. Bu bilinçle, GBİ Akademi Direktörlüğü, üç haftada bir organize ettiği Serbest Kürsü’ler ile gençlerin gündeme dair fikirlerini rahat bir şekilde kendi akranlarıyla paylaşabileceği fikir platformları oluşturacaktır. Bu platformlar ile gençliğin ülke ve dünya sorunlarına ilişkin düşüncelerini daha görünür kılmanın yanında bu sorunlara çözüm önerileri sunmayı da amaçlamaktadır. “Gençler geleceğimiz!” edebiyatıyla büyüyen, soru sormaktan ve çeşitli kaygılarla fikirlerini açıklamaktan çekinen, kısacası sistem içerisinde etken değil edilgen bir rol oynamaya mahkûm edilen Türkiye gençliğinin artık Kant’ın ifadesiyle “kendi aklını kullanma cesareti göstermesi” gerekmektedir. İşte GBİ Serbest Kürsü’ler vasıtasıyla, gündeme ilişkin olarak belirlenen bir konunun üniversite gençliği tarafından tartışılması sağlanacak ve bu tartışmalarda ortaya çıkan sonuçların raporlaması yapılarak gençliğin, sorunlara ve olaylara ilişkin somut görüşleri ortaya konulacaktır. '' dedi.


HÜMÖD'de gerçekleştirlen Serbest Kürsü 'Birlikte Yaşam İçin Empati' üst başlığı etkinlik düzenlendi.





Son Güncelleme: 03.11.2014 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.