İHL’de duygu yüklü buluşma

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bugün üç ayrı etkinlik birden düzenlendi.

10 Ekim 2014 Cuma 15:53
 İHL’de duygu yüklü buluşma


Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bugün üç ayrı etkinlik birden düzenlendi.


Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerin ilki saat 11.00’de okulun ilk yıllardaki öğrencilerinin bir araya geldiği ‘Öncülerin Buluşması’ oldu.

Okulun Kurucu Müdürü Necmi Şamlı adına düzenlenen resim sergisi açılışı yapıldı. Son olarak 9. sınıfa yeni kayıt yaptıran 1000 öğrenciye İmam Hatip rozeti takıldı. Etkinlikte mehter konseri ve güreş müsabakaları yer aldı.


Her ilden mezunlar geldi


Çorum İmam Hatip Lisesi(İHL) ilk mezunları  ‘Öncülerin Buluşması’ adı altında düzenlenen programda bir araya geldi.


Anlamlı etkinliğe 1960-1970 yılları arası mezunları, o dönemin öğretmenleri katıldı. Programa Çorum’un yanı sıra, Amasya, Merzifon, Samsun, Ankara, Konya, Bursa ile İstanbul’dan yaklaşık 150 İHL mezunu katıldı.


‘Ailelerimize minnettarız’


İHL Müdürü Hüseyin Kır, İmam Hatip Okulları’nın ilk kurulduğunda geleceğinin ne olduğunu bilmeden çocuklarını bu okullara gönderen aileleri minnetle andıklarını belirterek, “Siz bu yürüyüşü başlatmasaydınız, biz bugün buralarda olamazdık. Çorum İmam Hatip Okulu Kurucu Müdürü Necmi Şamlı hocamız bizler için çok kıymetlidir. Tarihçi olmasına rağmen ufku açık ilahiyatçı gibi çalıştı. Bu toplantı ilk oluyor. Biz çok sevinçliyiz. Bir zamanlar imam hatip öğrencileri azaldı. Ancak bugün lisemizde 3 bin, ortaokulumuzla birlikte 6 bin 500’e yakın öğrencimiz var. Okulumuz sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da güzel dereceler aldı.” diye konuştu.




Son Güncelleme: 10.10.2014 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyit Çimen 2014-11-02 17:38:28

Güzel bir başlangıç ama sanırım biraz dar çerçeveli organizasyon olmuş. Şahsen ben de İhl mezunuyum ama ellerden duydum haberi.Yine de tebrik ediyorum