İkbalevler Anaokulu farkı

‘Beş Değer Her Şeye Değer’ projesinin kapanış programı gerçekleştirildi

27 Mart 2018 Salı 20:43
İkbalevler Anaokulu farkı

Çorum Merkez İkbalevler Anaokulu tarafından ÇEKAP Etkinlikleri kapsamında yürütülen ‘Beş Değer Her Şeye Değer’ projesinin kapanış programı gerçekleştirildi.

Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa; Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Çorum İl Milli Eğitim Müdür Vekili Özcan Kuşcu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan, Milli Eğitim ARGE birimi, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Sunuculuğunu Gülden Büke’nin yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Velilerin büyük ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan İkbalevler Anaokulu Müdürü Mehmet Serdar Yalçın, okul öncesi eğitimde çocukları tüm gelişim alanlarında desteklemenin hedeflendiğini ve kaliteli bir okul öncesi eğitimde akademik becerilerin yanı sıra toplumsal değerlere de yer verilmesi gerektiğini söyledi.

"DEĞERLERİMİZİ KALICI HALE GETİRMEYİ HEDEFLEDİK"

İyi bir değerler eğitiminin çocuğun kişilik gelişimi kadar akademik başarısını da olumlu etkilediğini ifade eden Yalçın," Bu nedenle Okulumuz değerler eğitimini konu alan bu projeyi uygulamaya koymuştur. Projemizde "vatan sevgisi", "arkadaşlık/ dostluk", "Kültürel değerler", "sorumluluk", "Yardımlaşma/ paylaşma" değerleri ele alınmış olup bu 5 değerleri uyguladığımız çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizde kalıcı davranışlar haline getirmeyi hedefledik" dedi.

Okul müdürünün konuşmasından sonra projede yer alan  "Vatan Sevgisi", "Sorumluluk", " Kültürel Değerler", " Arkadaşlık/Dostluk", "Yardımlaşma/ Paylaşma" temalı etkinliklerinden oluşan slayt gösterimleri salonu dolduran misafirlere izletildi.

Daha sonra öğretmen Leyla Kabasakal öncülüğünde öğrenciler misafirlere "Çanakkale Zaferi" Draması konulu bir gösteri sundu.

Kürsüye gelen proje danışmanı Hitit Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Mustafa Bakan yaptığı konuşmada vatana, millete, bayrağa, saygılı iyi evlatlar yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Vatanın emanet edildiği gençlerin bir de çocukluk döneminin olduğunu belirten Bakan, "Bunun için anaokulları çok önemlidir. Çünkü bir laf vardır, ağaç yaşken eğilir, vatan sevgisi değerlerimiz içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Ne kadar çok gençlerimize vatan sevgisini anlatırsak o kadar vatanına bağlı gençler yetiştirmiş oluruz" dedi.

Kelebekler sınıfı, öğretmenleri Gülden Büke öncülüğünde yaptığı "Türk Çocuğusun" gösterisi salonu tıklım tıklım dolduran izleyiciler tarafından oldukça beğenildi.

Papatyalar sınıfı minik öğrencileri öğretmenleri Emine Tülin Eker eşliğinde kültürümüzde büyük yeri olan halk oyunları kapsamında Çorum yöresine ait Çorum çiftellisini büyük bir başarıyla oynayarak beğeni topladılar.

Program, miniklerden Feyza Bacaksız ve Dursun Baki Eker'in oynadığı Aşuk Maşuk gösterimi ile devam etti.

Renkli görüntülere sahne olan programda minik çocuklar tüm hünerlerini sergilediler, Arılar sınıfı miniklerinin öğretmenleri Merve Karaoğlu öncülüğünde yaptıkları semazen gösterisi ilgiyle izlendi.

Program, Yıldızlar sınıfı miniklerinin öğretmenleri Aysel Özütürker öncülüğünde yaptıkları "Yollarda Bulurum Seni Atatürk" adlı gösteri ile sona erdi.

Program sonunda toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirilerek, proje danışmanı Mustafa Bakan’a çiçek, programın hazırlanmasında emeği geçen yönetici ve öğretmenlere plaket takdimi yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165