İki bölüme tam donanımlı atölye

HİTÜ'de resim ve müzik bölümleri yüksek standartları atölye ve dersliklerle donatıldı.

10 Aralık 2018 Pazartesi 15:46
İki bölüme tam donanımlı atölye

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlayan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim ve Müzik bölümlerinin yeni derslik ve atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Alkan’a beraberinde Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş ve Doç. Dr. Ömer Can Satır eşlik etti.

İlk önce içi tamamen yenilenen ve Müzik Bölümüne tahsis edilen Meslek Yüksekokulu Yerleşkesindeki E-Blok’u ziyaret eden Alkan, burada piyano odaları ve müzik derslikleri hakkında bilgiler aldı. Müzik Bölümü için tahsis edilen bina hakkında bilgi veren Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Can Satır, bölümün tamamen akustik ahşap panellerle kaplanarak sesin maksimum seviyede yalıtıldığını, bu sayede gerek icraya gerekse teoriye dönük derslerin aynı anda yapılabildiğini belirterek, 5’i akustik 10’u dijital olmak üzere toplam 15 piyano ile öğrencilerin rahatlıkla müzik çalışabilecekleri çağdaş çalışma odalarına kavuştuklarını ifade etti.

Ardından Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde Resim Bölümünün kullandığı mekânları da inceleyen Alkan, burada atölyeler hakkında bilgiler aldı.

Konuya ilişkin bilgi veren Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş da, ikisi çok amaçlı kullanıma dönük resim atölyesi, biri ise yine çok amaçlı kullanıma uygun temel sanat atölyesi olmak üzere iki farklı tasarımda üç uygulama atölyesine sahip olduklarını belirterek, yüksek standartlara sahip bir sanat eğitimi ortamı kazandırdıklarından dolayı teşekkür etti. Alkan, bir süre Resim Bölümü öğrencileriyle sohbet ederek Güz Dönemi içinde yapılan resim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme: 10.12.2018 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorum 1919 2018-12-11 16:38:51

Allah aşkına bu adamı övenler mantıklı düşünsünler.

Avatar
Resim ve müzik 2018-12-10 16:30:31

Palet,fırça,boya,flüt mü alındı?Yok,piyano alınmış...

Avatar
He resim ve muzik 2018-12-10 18:00:26

Resim ve muzik onlarla yapiliyor zaten??? Ha, en son yapay zeka yapmisti, onu da alirlar heralde?

Avatar
Çorumlu 2018-12-11 02:47:25

Yorumlarda atıp tutanlar reha hocanın Çorum'a üniversiteye yaptığı hizmetlerin onda birini o koltuğu size verseler yapabilir misiniz acaba Reha hoca Çorum'un son yıllar da gördüğü en önemli bürokratlardandır. Allah hizmetlerini daim eylesin

banner165