İki fakülte sıralamayı yükseltti

HİTÜ'de İlahiyat ve Fen-Edebiyat Fakültesi sıralamalarını yükseltti.

26 Şubat 2019 Salı 10:37
İki fakülte sıralamayı yükseltti

Devlet Yükseköğretim Kurumları’nda 2015 yılından beri uygulanmakta olan “Akademik Teşvik Ödeneği” puanları esas alınarak Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR)’nın hazırladığı Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2019 Raporu yayımlandı.

Bu rapora göre, Hitit Üniversitesi sıralamadaki 116 Devlet Üniversitesi içinde 73. sırada, 2006 yılından sonra kurulan 63 Üniversite içinde de 28. sırada yer alarak bir önceki yıla göre sıralamadaki yerini yükseltti.

Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sıralamadaki iddiasını sürdüren İlahiyat Fakültesi, tüm İlahiyat Fakülteleri içinde 2. sırada yer alırken Fen Edebiyat Fakültesi de 12. sırada yer aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversitenin köklü fakültelerinden olan İlahiyat Fakültesinin sıralamada en üst basamaklarda olduğunu ve ayrıca bu yıl sıralamadaki yerini çok yükselten Fen Edebiyat Fakültesinin bu başarısının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Reha Metin Alkan ayrıca başarılı akademik çalışmalarından ötürü üniversitenin bütün öğretim elemanlarını tebrik etti.

Son Güncelleme: 26.02.2019 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165