İlahiyat çıtayı yükseltti

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, fakültenin her yönüyle gelişerek önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

25 Eylül 2013 Çarşamba 14:09
 İlahiyat çıtayı yükseltti

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, fakültenin her yönüyle gelişerek önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Algül’e teşekkür etti

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılış dersi töreninde konuşan Okumuş, ders yılı açılış etkinliğinde birikimlerini paylaşan, fakültenin kuruluşunda büyük emeği olan Prof. Dr. Hüseyin Algül'e teşekkür etti.




Genç, dinç, dinamik fakülte

1993 yılında kurularak 20 yıldır hizmet veren fakültenin genç, dinç ve dinamik bir eğitim yuvası olduğunu belirten Okumuş, yeni öğrencilerin binayı yadırgadıklarını, ancak zaman içinde karşılaştıkları güzelliklerle mutlu olduklarını ifade etti.




Çorum’a övgü

Kur'an Kursu'ndan dönüştürülen binanın çeşitli tadilatlarla son halini aldığını belirten Okumuş, İlahiyat Fakültesi'ni kazanan yeni öğrencilerin yeni yapılacak fakülteden mezun olacaklarını kaydetti.

Yeni öğrencilerine seslenen Okumuş, "Çorum'da samimi, sıcak bir ortam bulacaksınız. Büyükşehirlerde olmayan imkanlarla karşılaşacaksınız. Fakülte-şehir ilişkisine şahit olacaksınız. Sizlerin en güzel şekilde yetişmeniz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde hayata hazırlayacağız." dedi.

Fakültenin öğrencilerine sunduğu birimleri hakkında genel bilgiler veren, akademik etkinliklerle ilgili çalışmaları özetleyen Okumuş, Çorum'un huzuru, temizliği ve gelişmişliği ile örnek bir Anadolu kenti olduğunu kaydetti.

'Değişim memnuniyet verici'

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılış dersini veren Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi,  eski dekan Prof. Dr. Hüseyin Algül ise, ilahiyat fakültesinde yaşanan değişimden mutlu olduğunu söyledi. Algül, "fakülte kadrosu, öğrenci sayısı, ortaya konulan bilimsel ürünlerin işgal ettiği yüksek mevki, lüksek lisans ve doktoraya gösterilen ilgi memnuniyet verici, desteklenecek, alkışlanacak bir hizmet. Yapılan hizmetleri unutmamak lâzım. Çorumlu bizi unutmamış. Dostlarla buluşmak manevi rızıktır. Biz de dostlarla bir araya geldik. Hizmet arabasının yol alması hep beraber yapılmalı. Bütünlük ve dayanışma önemli." diye konuştu.





Son Güncelleme: 25.09.2013 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165