İmam Hatipliler Kurultayına katıldılar

Malatya'da düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayına Çorum'dan 19 kişi katıldı.

11 Eylül 2019 Çarşamba 12:06
İmam Hatipliler Kurultayına katıldılar

Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından Malatya'da bu yıl 16’ncısı düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayına Çorum'dan 19 kişi katıldı.

Malatya İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen kurultaya, Çorum İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Önder Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yüksel, ilçe temsilcileri ve üyeleri katıldı.
7-8 Eylül 2019 tarihinde İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan kurultay İstiklal Marşı'nın okunması ve Malatya İl Müftüsü Veysel Işıkdar'ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kongrede Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan ve Vali Aydın Baruş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodğan birer konuşma yaptı.

ÇORİMDER'İN FAALİYETLERİNİ ANLATTILAR
Yapılan bütün oturumlara toplu halde katılan ÇORİMDER üyeleri, bütün konuşmacıları dinleyerek, notlaraldı. Komisyon toplantılarına katılan Çorum heyeti burada ÇORİMDER'in yaptığı çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Diğer derneklerin çalışmalarını dinleyen heyet bu çalışmalardan bazılarını kendilerine örnek alarak, Çorum'da da uygulanması için istişarelerde bulundular.

ÇORİMDER KUPASINI ALDI
Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından kurultaya katılan dernekler arası dart, hentbol, okçuluk, penaltı atışları ve sürat parkuru dallarında spor müsabakaları düzenlendi. Müsabakalarında kazanan kişi ve takımlara kupaları törenle verildi.
Yapılan yarışmalar sonucunda ÇORİMDER üyelerinden oluşan takım her bir dalda derece yaparak Çorum'a kupa kazandırmayı başardılar.

Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile 16. İmam Hatipliler Kurultayı sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165