İmar ve arsa sorununu çözme sözü

SP adayı Kemal Kurt, Hıdırlık Kur'an Kursu'nun imar ve arsa problemini çözme sözü verdi.

16 Şubat 2019 Cumartesi 13:40
İmar ve arsa sorununu çözme sözü

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt Hıdırlık Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

İl Başkanı Faruk Cıdık ve yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği ziyarette Hıdırlık Kuran Kursu yönetimini ve öğrencilerle sohbet edildi.

Kuran Kursu Öğreticisi Ömer Yankun, Hıdırlık Kuran Kursu binasının 1969 yılında yapıldığını ve o yıldan bu zamana kadar çok sayıda hafızın yetiştiğini söyledi.

Binanın harabeye dönüştüğünü ve olumsuz şartlar altında eğitim vermeye çalıştıklarını belirten Yankun, Kuran’ı hıfz eden çocuklara tüm Çorumlular’ın destek vermesi gerektiğini belirterek, “Bir sıkıntı varsa bu herkesin sıkıntısıdır. Geçen yıl 800 öğrenci başvuru yaptı ancak imkânlarımız sınırlı olduğu için az sayıda öğrenci alabildik. Bunun vebali tüm Çorumlular’a ait. Hıdırlık Kuran Kursu olarak bu alanda Çorum’da tek resmi kurum. Binamızın yenilenmesi için herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt ise Kur-an kursunda eğitim gören gençlere hafızlık, hafızların nasıl yetiştiği, Kur’an okuma, anlama ve hayata uygulamanın önemine dikkat çekti.

Kurt, “Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı olarak diyorum ki; bu içerisinde bulunduğumuz Kur-an kursları Müslüman olarak değerlerimizdir. Değerlerimizi korumak bize düşer. Bu zamana kadar yeni bir Kur-an Kursu yapılmaması bizlerin eksikliği bu tür müesseseler devletimizin  imkanlarından ziyade halkımızın yardımlarıyla yapılırsa daha bereketli olur. Belediye olarak yapılabilecek en güzel yardım ise imar ve arsa sorununu çözmek olur.” dedi.

Son Güncelleme: 16.02.2019 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.