İmzalar atıldı

Çorum Okuyor Projesi'nde 6. dönem protokolü imzalandı.

09 Ekim 2018 Salı 17:27
İmzalar atıldı

Çorum Gençliğine ve öğrencilere yönelik Çorum Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi ile ortaklaşa yürütülen Çorum Okuyor Projesinde 6. dönem için protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Gençliğe dokunan böylesine önemli bir hizmette Çorum Belediyesi olarak görev almanın onur verici olduğunu bildiren Belediye Başkanı Zeki Gül, “Okumanın bırakıldığı, her şeyin telefon ve bilgisayarla sınırlı hale geldiği bir dönemde kitabın o kokusunu alabilen 11 bin öğrenciye ulaşmak çok önemli bir çalışma. İnşallah daha fazla öğrenciye de ulaşırız. Şuurlu bir gençliğe, okuyan bir gençliğe o kadar çok ihtiyacımız var ki. İnşallah bu yavrularımız hayatlarının ileriki dönemlerinde bu alışkanlıklarını sürdürürler diye temenni ediyorum” dedi ve Proje paydaşları olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği TDED Çorum Şube Başkanına teşekkür etti.

Öğrencilerimizi bugüne uyandırmak ve geleceğe hazırlamak noktasında önemli bir çalışma yürüttüklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de,“Öğrencilerimizi sadece sınav için yarışan, test çözme becerilerini geliştiren değil de okuma, anlama, yorum yapabilme yetilerini daha güçlü hale getirme noktasında bu projeyi çok önemsiyoruz. Öğretmenlerimiz eşliğinde 15-20 kişilik gruplar halinde kitaplar okunuyor, müzakere ediliyor ve liseye yerleşme noktasında da üniversiteye girme noktasında da hayata hazırlanmak noktasında da kitap okumak yorumlayabilmek çok önemli” diye konuştu.

Çorum gençliğine, öğrencilere yönelik bir projede paydaş olmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ise “Geçtiğimiz sene 11 bin öğrenciye ulaşıldı, bu sene daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Çorum Okuyor Projesi geleceğe yatırım, insana yatırım düsturu ile yürütülen önemli bir proje. Bu işin hamiliğini üstlenen Belediye Başkanıma ve işbirliği içinde okullarımızda oldukça verimli çalışmalar yaptığımız Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.10.2018 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2018-10-09 20:17:31

Dil Edebiyat Derneğini tebrik ederim. Ülkemizde takdire şayan işlet yapmaktadır.

banner165