İnkişaf eğitiminde konuştu

Milletvekili Kurt, ÖNDER İmam Hatipler Derneği’nin düzenlediği inkişaf eğitiminde konuştu

11 Mart 2018 Pazar 14:14
İnkişaf eğitiminde konuştu

ÖNDER İmam Hatipler Derneği’nin düzenlediği ÖNDER Okul Aile Birlikleri 8.İnkişaf Eğitimi Çorum’da yapıldı.

ÇORİMDER’in organizesinde Şehit Osman Arslan İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen programa, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, ÖNDER İmam Hatipler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Barçın, ÖNDER İmam Hatipler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul aile birliği başkanları, veliler, öğretmenler ve okul müdürleri katıldı.

BOYRAZ: ‘YENİLENMEYE İHTİYACIMIZ VAR’

Programın açış konuşmasını yapan ÖNDER İmam Hatipler Derneği İl Başkanı Ayhan Boyraz, programın özelde İmam Hatiplerde genelde de eğitim camiasında bir yenilenmeye vesile olmasını dileyerek, “Arkadaşlarımızla birlikte İmam Hatiplilerle, İmam Hatip okullarımızla ve İmam Hatiplerdeki öğrencilerle güzel çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Uzun zamandır inkişaf eğitimini dillendiriyoruz. Toplum olarak da yenilenmeye ihtiyacımız var. Ümit ediyoruz ki bu inkişaf tüm eğitim camiamıza yansır ve istenen eğitim kalitesine kavuşuruz.” dedi.

BARÇIN: ‘EĞİTİMİN MESELELERİNİ ELE ALDIK’

ÖNDER İmam Hatipler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Barçın da, Milli Eğitim Komisyon üyeleri, Sağlık Bakanlığı ve akademisyenlerle eğitimdeki birçok meseleyi çok teknik olarak ele aldıklarını belirterek, şöyle dedi; “Ortaya çıkan müktesebatta Okul Aile Birliği rehberi hazırladık. Bu rehberde Okul Aile Birliklerinin uluslararası standartlarda da ölçekte de yapmış olduğu çalışmalarda da gördük ki, gelişmiş ülkeler bu sorunu 80’li, 90’lı yıllarda halletmişler. Bugün bizim ailenin eğitim sistemi içerisine girerek aktif rol alması meselesini geciktirmişiz. Meseleleri konuşurken genel anlamda ortaya koyduğumuz bir tavır var. Ya genelleyip meseleyi esas noktasından uzaklaştırıyoruz ya da bireyselleştirip sulandırıyoruz. Birçok seferde de ıskalıyor, gerçek sorunları göremiyoruz.”

KURT: ‘İMAM HATİPLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise ailenin önemi, toplumdaki yerine değinerek  sivil toplum kuruluşlarına AK Parti hükümetinin çok değer verdiğini ifade etti. Kurt, “ İnovasyon, inkişaf bizim hayatımızın, sosyal hayatımızın bir parçası. Değerler eğitiminin verildiği İmam Hatipler bizim içinde çok önemli.

Daha sonra kalite yönetim sistemi olarak adlandırılan sistemin eğitim camiasında uygulanabilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması amacıyla Önder Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Babacan tarafından sunulan inkişaf eğitimine geçildi.

Son Güncelleme: 11.03.2018 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Imam Hatip 2018-03-11 15:46:57

Allah bu evlatları ve onları o okullara gönderen güzel insanlardan razı olsun. Onlari ve O'nlari sevenleri korusun, muhafaza etsin.