İşaret dili eğitimini bakın kim veriyor?

Sağlık Müdürü Dr.İsmail Yücel, Sessiz Dil Projesi kapsamında işaret dili eğitiminin başlaması nedeni ile açıklama yaptı.

18 Eylül 2013 Çarşamba 17:08
 İşaret dili eğitimini bakın kim veriyor?


Sağlık Müdürü Dr.İsmail Yücel, Sessiz Dil Projesi kapsamında işaret dili eğitiminin başlaması nedeni ile açıklama yaptı.

OKA Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan, Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ortağı olduğu ‘Sessiz Dil Projesi-İşaret Dili Eğitimi’nin başladığını belirten Yücel, eğitimi verecek olan Ömer Albayrak’ın anne ve babasının işitme engelli olduğunu söyledi.

Yücel, açıklamasının devamında şu bilgileri verdi; “İşaret dili eğitimi ile katılımcılar ile birlikte farklı bir dünyaya girecek, farklı tecrübeler edineceğiz. Toplumda önemli yeri olan İşitme Engelli Bireylerin toplumsal fırsatlara kolay erişmeleri ve günlük yaşantıda karşılaşacakları sorunları en aza indirmek için, kamu kurumu personelleri arasından seçilen katılmalarla bu proje anlam kazanacakdır. Katılımcılar alınan işaret dili eğitimi ile işitme engelli bireylere kendi kurumlarında tercümanlık yapacak, hayatlarını kolaylaştıracak ve sosyal bir bütünleşme sağlanacaktır. İşitme engelliler derneği üyeleri eş ve yakınlarından işaret dili bilmeyen 10 kişi de bu eğitimde yer alacak ve öğrenirken de kaynaşma sağlanacaktır.

Projemizde 20’şer kişilik üç grup oluşturduk. Her grup 4 hafta boyunca haftada 5 gün ve günde 6 saat toplam 120’şer saat teorik ve uygulamalı olarak Türk İşaret Dili Eğitimi alacak ve 120 saati tamamlayan ve başarılı olan katılımcılara eğitim sonunda sertifika verilecektir.

Bu projede Kamu Danışmanlık Firması yüklenici firma olarak görev almış eğitim salonu ve eğitimci talebini karşılamıştır. Firma yetkilileri Bekir Özsaçmacı ve Eşref Özsaçmacı eğitimin huzurlu ve verimli geçmesi için büyük özen göstereceklerini belirtmişlerdir. Eğitimcimiz Ömer Albayrak,
proje kapsamında 3 ay boyunca 3 gruba eğitim verecek ve bizlerle olacaktır. Kırıkkale’den gelmektedir, anne ve babasının işitme engelli olması, işaret dili tercümanlığı sertifikası ve katılım belgeleri sahibi olması ile gerek teorik gerekse pratik anlamda başarılı bir eğitim geçireceğimize inanmaktayız.”






Son Güncelleme: 18.09.2013 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.