İSG Yüksek Lisans Programı yolda

HİTÜ'de İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı için hazırlık yapılıyor

22 Ocak 2018 Pazartesi 01:51
İSG Yüksek Lisans Programı yolda

Hitit Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı için hazırlık yapılıyor.

İSG Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve önümüzdeki 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi’nde aktif duruma gelmesi planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı HİTÜ Eğitim Komisyonundan geçti. Hitit Üniversitesi Senatosu’nun onayından sonra YÖK’e teklif edilecek. İlk etapta Tezli olarak açılması düşünülen Yüksek Lisans Programının sonraki dönemlerde hem Tezsiz Örgün Eğitim hem de Tezsiz Uzaktan Eğitim programlarının da açılması gündeme alındı.

Öte yandan 2013 yılında Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde açılan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) C Sınıfı Uzmanlık Temel Eğitim Kursunda bugüne kadar yaklaşık 5 yıllık süreçte 420 civarında katılımcıya eğitim alma imkânı sağlandı.

Yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda Çorum ve çevre iller dikkate alındığında alternatifi olmayan merkez tarafında verilen Eğitim Kurslarında 2017 yılı içerisinde 80 katılımcıya bu imkan sağlanarak 2017 yılı içerisinde yapılan ilkbahar ve sonbahar dönemi İSG sınavlarına girenlerin puan ortalaması 61,1 olarak hesaplandı. ÖSYM tarafından açıklanan her iki sınavın puan ortalaması 29,4 olarak duyurulduğu dikkate alındığında, puan ortalaması bazında başarının Türkiye ortalamasının yaklaşık iki katı olduğu gözlendi.

Diğer yandan 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan ilkbahar ve sonbahar dönemi sınavlarına giren katılımcılarımızdan 70 puan ve üzeri alarak başarılı olanlarının oranı %41,5 olarak hesaplandı.  2017 başarı oranı henüz açıklanmamış olsa da 2016 yılı İSG sınavı başarı ortalamasının %7,5 olduğu göz önüne alındığında yüzdesel başarı oranı olarak da Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bir başarıya ulaşıldığı tespit edildi.

Son Güncelleme: 22.01.2018 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.