‘İslam Ahlak Felsefesi’ çıktı

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mevlüt Uyanık ve Yrd. Doç. Dr. Aygün Akyol’un...

05 Ekim 2013 Cumartesi 15:39
 ‘İslam Ahlak Felsefesi’ çıktı

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mevlüt Uyanık ve Yrd. Doç. Dr. Aygün Akyol’un ortak bir çalışmayla kaleme aldıkları ‘İslam Ahlak Felsefesi’ isimli kitap Elis Yayınları tarafından yayınlandı.

İlahiyat fakültelerindeki İslam Ahlakı ve Felsefesi dersine kaynak olması nedeniyle önemli bir yeri dolduracak olan ‘İslam Ahlak Felsefesi’ isimli kitap uzun soluklu bir çalışmanın ürünü. Kendi alanlarında bilimsel birçok çalışmaya imza atan Prof. Dr. Uyanık ve Yrd. Doç. Dr. Akyol, akademik eserler yayınlamaya devam edeceklerini bildirdiler.

Hoca - talebe ilişkisini birlikte eserler üreten bilimsel bir yol arkadaşlığına dönüştüren, birlikte birçok projeye imza atan Uyanık ve Akyol, editörlüğünü Prof. Dr. Uyanık’ın yaptığı, metin çevirisi Aygün Akyol ve İclal Aydın'a ait olan İbn-i Sina ile ilgili yeni bir eserin daha çalışmalarının devam ettiğini ve yayın hayatına kazandıracaklarının müjdesini verdiler.

Kitabın manevi yönüne de işaret eden yazarlar, çalışmanın Prof. Dr. Mevlüt Uyanık ve Yrd. Doç. Dr. Aygün Akyol’un 20 yıla yakın dostluklarının bir ürünü olduğunu ifade ettiler.





Son Güncelleme: 05.10.2013 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.