İtalya’da proje çalışması yaptılar

Erasmus+ Ana Eylem.1 Gençlik Değişimleri kapsamında 29 Eylül-05 Ekim 2014 tarihleri arasında...

19 Ekim 2014 Pazar 14:23
 İtalya’da proje çalışması yaptılar


Erasmus+ Ana Eylem.1 Gençlik Değişimleri kapsamında 29 Eylül-05 Ekim 2014 tarihleri arasında İtalya Vallefiorita(CZ)’da gerçekleşen ve Hitit Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu “n.2014-2-IT03-KA105-001127” numaralı “A Common History” adlı proje katılımcıları Rektör  Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.


İtalyan Terra di Mezzo derneğinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye ve Polonya ortaklı projede üniversiteyi temsil eden öğretim elemanları Doç. Dr. Ahmet Özalp, Dr. Erjada Progonatı, Öğr. Gör. Sevinç Soyocak Özalp ve Proje Koordinasyon Birimi personeli Erhan Şahin beraberlerindeki 6 öğrenci ile birlikte Rektö Alkan’a desteklerden dolayı teşekkür ederek proje süreci hakkında bilgi aktardılar.


Projenin kültürler arası diyalog, saygı ve farkındalığın artırılması ve Avrupa yurttaşlığı bilincini oluşturma yönünde gerçekleştirilen toplantıların yanı sıra edebiyat, müzik, spor, sinema, yöresel yemek gibi faaliyetleri de içerdiğini belirten Doç. Dr. Ahmet Özalp, “A Common History” projesinin 2014-2020 yılları arasında uygulanacak yeni dönem Erasmus+ programı dahilindeüniversitenin içinde bulunduğu ilk proje olma özelliğini de taşımakta olduğunu söyledi.


Proje katılımcıları ayrıca İtalya’da gittikleri okullarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile Üniversitemizi İtalya’da da tanıtarak, yapılan yurt içi ve yurt dışı çalışmalar hakkında genel bilgi paylaşımında bulundular.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alkan, üniversitenin öğrencilerle beraber yurt dışında da faaliyet göstermeye başladığını ve bunun somut bir göstergesi olarak proje toplantılarına katılımlarının olduğunu ifade ederek, öğretim elemanlarının öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalara üniversitenin vermiş olduğu desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.


Üniversitenin bütün birimlerinde öğrenci memnuniyeti odaklı bir anlayışla çalışmalara önem verildiğini belirten Alkan, uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekerek bu tür katılımların sadece öğrencilere katkı sağlamakla kalmayıp, üniversitenin ve hatta ülkemizin de uluslararası platformlarda da tanınmasına önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. 




Son Güncelleme: 19.10.2014 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.