İzleyenler gözyaşı döktü

İskilip Sakarya İlkokulu tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve...

16 Mart 2015 Pazartesi 11:39
 İzleyenler gözyaşı döktü


İskilip Sakarya İlkokulu tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’  programı düzenlendi. İskilip Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen programa Kaymakam Şuayib Gürsoy, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Çetin Öcal, İlçe Jandarma Komutanı Bahri Civa, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan  Sakarya İlkokulu Müdürü Selami Yalçın, “Ulusal marşımızı milletçe hep bir ağızdan haykırdıkça, millî birliğimiz pekişmektedir. Ona duyulan saygı, milletimize ve devletimize duyulan saygıdır. Onun bir ağızdan söylenişi, egemenliğimizin birlikte haykırılmasıdır. Yüreklerimizde uyandırdığı heyecan, ulusal bilincimizin ve inancımızın ta kendisidir.” dedi.


Programda günün anlam ve önemini belirten slâyt gösterisi, öğrenciler ve öğretmenler tarafından okunan şiirler, oratoryo ve İstiklal Marşı drama gösterisi sahnelendi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slâyt gösterisi ilgiyle izlenirken gösteriler sık sık alkışlarla kesildi. Daha sonra Mehmet Akif’in bir anısı slâyt eşliğinde okunarak, yokluklar içerisinde süren yaşamı izleyenler tarafından ibretle dinlendi. İstiklal Marşı’nın dizeleriyle oluşturulan drama gösterisinde izleyenler gözyaşlarını tutamadı. 




Son Güncelleme: 16.03.2015 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.