Kadın yatırımcılar bilgilendi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, kadın yatırımcılara yönelik bilgilendirme konferansı düzenledi.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 17:38
 Kadın yatırımcılar bilgilendi


TKDK uzmanları, Bayanların da iş dünyasında kendi yatırımlarıyla var olabileceklerini, özellikle TKDK olarak birçok alanda % 50’ye varan hibe desteği verdiklerini Çorum Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği konferansla açıkladı.

Sunumlar eşliğinde bayan yatırımcılara bilgi vererek,
TKDK’nın desteklediği yatırım dallarında bayanları aydınlatan uzmanlar, “Kırsal turizmi ne denli geliştirirsek el sanatları da o kadar gelişir. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. El sanatları evde yapılmasın, ticaret haline gelsin. Hibe sağladığımız 50'ye yakın ürünümüz mevcut.” diyerek iş dünyasında bayanlara öncelik sağladıklarının altını çizdiler.

TKDK olarak yatırımcılara verdikleri destekler hakkında da açıklamalar yapan uzmanlar, “100 liralık harcama yaptığınızda 50 lirasını biz karşılıyoruz. Tek şartımız bu yatırımın 5 yıl sürdürülebilir olması gerekiyor. 5 yıl sonra ister satabilir, isterseniz devredebilirsiniz. Yapılacak yatırımların AB standartlarına uygun olması gerekiyor. Makina ekipman desteği sağlıyoruz. Yöresel gıda ve tarım ürünleri ile el sanatlarına destek sağlıyoruz. Bu kapsamda inşaat yapımı, makine-ekipman alımı, başvuru paketi hazırlık giderleri ve görünürlük harcamalarına destek veriyoruz.” diye konuştular.

Yatırımcılardan talep edilen mesleki yeterlilik belgesi için de bilgi veren TKDK uzmanları, “Talep ettiğimiz mesleki yeterlilik belgesini sağlayabilmeniz için şirketinizde gıda mühendisi veya meslek yüksek okullarından mezun daimi çalışan bulundurmanız yeterli olacaktır.” dediler.

Çorum Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürlüğü'ndeki konferansa katılım sağlayan bayan yatırımcılarda TKDK'nın destek verdiği yatırımlardan dolayı çok memnun olduklarını belirttiler. Konferans sonunda TKDK uzmanları bayan yatırımcılardan gelen soruları cevaplayarak olası yatırımlar için bayanları detaylı bir şekilde bilgilendirdiler.


Son Güncelleme: 01.07.2013 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165