Kafkas, eğitim yılı açılışında

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim yılı açılış törenine katıldı.

01 Ekim 2013 Salı 16:56
 Kafkas,  eğitim yılı açılışında


Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim yılı açılış törenine katıldı.

Tıp eğitimin çok önemli  vekendisini sürekli yenilemesi gereken bir alan olduğunu belirten Agah Kafkas, “ Üniversite eğitimi bizim önem verdiğimiz bir konudur. İki günü aynı olan kayıptadır. Tıp alanı her gün kendini yenilemelidir. ‘Ben doktor oldum, tamam bitti’ diye bir şey yok. Eskiden dedemin bilgisi babama, babamın bilgisi bana yeterken bugün benim bilgim bana yetmiyor ki çocuklarıma yetsin. Her hafta yeni bir şey öğreniyorsunuz, her sabah uyandığınızda yeni birtakım bilgiler öğreniyorsunuz. Ben bu nedenle bu toplantıyı çok önemsiyorum.” dedi.

Ankara Hastanesi’nin hak ettiği değeri bulamadığını, bunda hastanenin fiziki konumunun etkisi olduğunu belirten Kafkas, “Bir yatağa neredeyse 1.5 doktor düşüyor. Bu haksızlık. Bunu en kısa sürede gidereceğiz. Alanınızın dar olduğunun ve sıkıntılarınızın farkındayım. Geçen hafta bir kampüs hastanesinin temelini attık, bu ay içerisinde de yeni bir kampüsün temelini atacağız. Buraların kültürünü değiştiremeyiz. Bu bir günde oluşmuş bir kültür değildir. Köklü bir kültüre sahiptir. Yapacağımız hastanelere de bu kültürü taşımalıyız.” Biz Sut Modeliyle dünyada tartışılır hale geldik. Bu kadar az parayla bu kadar az doktorla adımızdan söz ettiriyoruz. Bu başarı sağlık çalışanlarının olağanüstü gayretlerinin başarısıdır. Kötü dönemlerden biz de geçtik ama artık o günler geride kaldı. Biz sağlıkta her gün daha çok verimliliği artırmak ve kaliteli hizmet için uğraşıyoruz.   Sağlıkta bir destan yazdık. Bu destanı yazan ellere hürmetlerimi sunuyorum.” Diye konuştu.

Törene Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ile
Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Doğan Akdoğan da katıldı. 




Son Güncelleme: 01.10.2013 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.